Now Reading
3 idei de machiaj pe care le poți realiza în doar 5 minute

3 idei de machiaj pe care le poți realiza în doar 5 minute

Este dimineață, te grăbești să îți faci cafeaua și să pleci spre muncă. În timp ce îți alegi hainele, îți dai seama că ești aproape în întârziere și nici nu ai apucat să te machiezi. Nu vrei să întârzii, dar ai vrea totuși să te aranjezi înainte să ieși din casă.

Nu te îngrijora, există câteva look-uri pe care le poți realiza în doar cinci minute. Ai nevoie doar de câteva instrumente de machiaj și de produse de calitate, care vor rezista o zi întreagă. Iată câteva idei care te vor ajuta să economisești timp și să arăți bine.

1. Stil clasic

Machiajul clasic constă în celebrul „cat eyes” și buze de un roșu aprins. Poate părea un machiaj complicat, dar ai nevoie doar de puțină îndemânare.

După ce te-ai dat cu o cremă hidratantă, aplică un fond de ten cu acoperire medie. Folosește un burete special pentru a întinde produsul: e mai rapid și va arăta mai natural. Poți sări peste contur, aplică doar puțin iluminator deasupra obrajilor și pe sub arcade.

Ochii sunt partea cea mai importantă la acest tip de machiaj. Folosește un creion contur de ochi rezistent pentru a crea o linie neagră de-a lungul pleoapelor care să îți evidențieze privirea. Un truc pentru „cat eyes” este sa începi linia din mijlocul pleoapei spre exterior și să o trasezi în continuarea formei naturale a ochiului.

La final, conturează buzele cu un creion de buze și aplică rujul roșu. Tapotează ușor buzele cu pudră transparentă, ca să te asiguri că va rezista mai mult și nu se va transfera pe ceașca de cafea sau pe paharul din care bei apă.

2. Stil natural

Cel mai probabil ai auzit de look-ul „no make-up”. Acest trend promovează un machiaj natural, folosind doar produse de bază ca să arăți ca și când nu ai purta machiaj. Practic, folosești câteva trucuri pentru a-ți pune trăsăturile în evidență.

Pentru început, poți aplica o cremă BB cu factor de protecție solară. Este foarte important să te aplici mereu produse cu asemenea protecție, chiar dacă afară este înnorat sau iarnă. Astfel, previi apariția ridurilor și îmbătrânirea pielii.

Crema nu are acoperire mare, dar va uniformiza tonurile pielii. Dacă ai un ten cu probleme, poți folosi și un corector doar pe zonele roșii. Pentru a-i da o nuanță mai caldă, folosește o pudră bronzantă pe marginile feței si sub pomeți.

Conturează apoi ochii, folosind mascara: îi va face să pară mai mari. La final, poți adăuga și puțin ruj pe care să îl aplici cu degetul pentru a obține un efect pierdut, de parcă buzele ar avea acea culoare în mod natural. Poți aplica puțin ruj și pe obraji pentru a le da culoare: ai grijă să îl întinzi bine, să nu pară prea strident.

3. Stil eclectic

Chiar dacă este doar o zi obișnuită și nu o petrecere sau o ocazie specială, asta nu înseamnă că nu poți opta pentru un look mai ieșit din comun. Nu un machiaj complicat, doar unul care conține culori mai vii pe care nu le-ai prea folosi în mod normal in timpul zilei.

Începe prin a aplica o cremă de zi, fond de ten și puțin iluminator deasupra pomeților și sub arcadă. Pentru conturarea ochilor ai nevoie de un creion negru, unul albastru și altul roz. La fel ca la stilul clasic, desenează o linie neagră stil „cat eyes”. Deasupra acesteia trasează o linie albastră identică.

Folosește creionul roz sub ochi, trasând o linie foarte subțire începând de la jumătatea ochiului spre exterior. Datorită culorii mai deschise aplicate în partea de jos, ochii vor părea mai mari.

Pentru că machiajul ochilor este foarte accentuat, pentru buze trebuie să păstrezi totul cât mai simplu și mai natural: un ruj de buze în culoarea nude sau doar un balsam de buze hidratant.

Dacă îți place să îți scoți trăsăturile în evidență cu ajutorul machiajului, dar ți se pare că nu ai destul timp, trebuie să găsești câteva stiluri care sunt ușor de realizat, ca să le poți include rapid în rutina ta de dimineață.

(P) Articol realizat in colaborare cu Sephora.

Sursă foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top