Now Reading
Izabela Corina Juncu – Arta subtilă a parfumeriei de nișă

Izabela Corina Juncu – Arta subtilă a parfumeriei de nișă

clementina-anghelache-2023

În lumea fascinantă a parfumurilor de nișă, unde fiecare esenţă este ca o notă muzicală într-un concert al simţurilor, experienţa și pasiunea se întâlnesc pentru a crea conexiuni profunde între parfumuri și cei care le poartă.

Într-un interviu exclusiv pentru Psychologies, Izabela Corina Juncu, consultant în parfumerie de nișă, dezvăluie povestea din spatele pasiunii sale și modul în care arta, călătoriile și experienţa își pun amprenta asupra carierei sale.

Psychologies: Care a fost momentul decisiv în care ai realizat că vrei să devii un consultant în parfumerie de nișă?

Izabela Corina Juncu: Schimbările apar în viaţa noastră, uneori, fără întrebarea de curtoazie „Doriţi, vă rog?”. Cu toate că pasiunea mea pentru parfumuri a debutat la vârsta de 8 ani, semnalele de alarmă pentru schimbare și-au făcut apariţia abia după două decenii.
Parcursul profesional solemn și rigurozitatea joburilor pe care le-am avut în toţi acești ani, cereau timid o schimbare. Am simţit pe pielea mea ce înseamnă să îţi asumi, fără regret inevitabilul. Chemarea mea spre această lume fascinantă a parfumurilor a fost cel mai important moment din viaţa mea.

Psychologies: Cum crezi că experienţa ta în artă și călătorii te-a influenţat în cariera ta în parfumerie?

Izabela Corina Juncu: Pasiunile pe care le aveam încă din copilărie mi-au marcat parcursul. Eram cea mai fericită când am aflat că va fi introdusă materia „Istoria artei” în gimnaziu. Am crescut cu operele lui Matisse, Degas și Cezane. Fascinaţia pentru artă a contribuit major
la curajul și la deschiderea mea spre această lume a esenţelor pe care o descopăr inclusiv astăzi.
Călătoriile, pe de altă parte, au fost inevitabile, acea perioadă de studiu și cercetare a condus la deplasări, vizite și întâlniri prin locurile fascinate ale Europei și nu numai, totul pentru a urma drumul parfumului.

 

Citește continuarea articolului în ediția mai 2024 a revistei Psychologies  sau  abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top