Now Reading
Modalități ecologice de reciclare a brazilor naturali de Crăciun

Modalități ecologice de reciclare a brazilor naturali de Crăciun

Revista Psychologies
modalități-ecologice-de-reciclare-a-brazilor-naturali-de-crăciun

Cei mai mulți pomi de Crăciun naturali sunt crescuți în ferme, la fel ca și culturile, cu scopul specific de a fi recoltați cu acest scop. De fiecare dată când un pom de Crăciun este cumpărat, unul nou este replantat în fermă. Foarte puțini pomi de Crăciun sunt scoși din păduri, iar cei care sunt obținuți astfel sunt strict controlați de autoritățile forestiere.

Pomii naturali sunt mai sustenabili, deoarece sunt biodegradabili, spre deosebire de pomii din plastic, care umplu gropile de gunoi și fac mai mult rău decât bine mediului. În plus, fermele de brazi de Crăciun oferă multe dintre aceleași beneficii ca și copacii și pădurile comunitare – curățarea aerului și a apei, eliminarea carbonului, stabilizarea solului și multe altele.

Brazii de Crăciun naturali au o a doua viață. După sărbători, nu arunca la gunoi bradul natural folosit pentru decorațiunile de Crăciun. Copacii aceștia sunt biodegradabili, ceea ce înseamnă că pot fi ușor reutilizați sau reciclați pentru rumeguș sau în alte scopuri. Iată câteva opțiuni de reciclare și sfaturi despre ce să faci cu bradul tău după sărbători. Fiecare comunitate poate oferi soluții diferite, dar, în general, aceste opțiuni sunt cele mai la îndemână:

Reciclare „la bordură”

Mulți furnizori vor colecta brazi naturali în timpul programului obișnuit de colectare în cele două săptămâni care urmează Crăciunului, chiar de pe aleile dintre blocuri sau din fața caselor. Atenție la această metodă, fiindcă există adesea cerințe privind dimensiunea, îndepărtarea ornamentelor etc.

Poți duce bradul la un centru de reciclare

Cele mai multe județe au locații de colectare gratuită. De obicei, poți duce bradul natural de Crăciun la o locație de depozitare și reciclare fără nicio taxă suplimentară.

Programe de reciclare/ mărunțire a pomilor

Programele de reciclare a copacilor și de mărunțire sunt o tendință în creștere rapidă în comunitățile din întreaga lume. Verifică la departamentul local de lucrări publice pentru informații. Angajații de aici taie și mărunțesc copacii, apoi pun la dispoziție rumeguș pentru a fi folosit în grădini. Firma de colectare va anunța datele de colectare din zona unde stai. Nu uita să verifici la operatorul de transport local sau cu primăria, în funcție de zona unde locuiești.

Sfat extra: Rumegușul este o modalitate excelentă de a menține copacii din curte sănătoși și umeziți în timpul sezonului rece de iarnă. Acele de brad sunt pline de substanțe nutritive care îmbunătățesc PH-ul solului grădinii, dacă acesta este mai alcalin și permit solului să respire fără a deveni dens și compactat. Asigură-te că stropești acele cu apă și că le amesteci bine în grămada de rumeguș.

Ridicare din partea organizațiilor non-profit

Sună pentru o programare pentru ca o organizație nonprofit din zona ta de rezidență să-ți ridice bradul natural după Crăciun. Atenție, unele entități oferă un serviciu de colectare pentru o mică donație.

Deșeuri de grădină

Dacă dispui de o curte, poți tăia copacul astfel încât să încapă lejer în containerul pentru deșeuri de grădină.

Lemn de foc

Un brad standard poate fi transformat în peste zece kilograme de lemn de foc pentru a încălzi o centrală de-a lungul iernii sau pentru a fi folosite la grătar. Asigură-te doar că îi acorzi mai întâi suficient timp pentru a se usca (între șase luni și un an, în funcție de climă), astfel încât să ardă mai curat.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top