Now Reading
Amintiri și experiențe

Amintiri și experiențe

izabella-cete
amintiri-și-experiențe

Nu știu cât contează pentru tine amintirile și experiențele, însă eu am conștientizat de ceva timp că acestea sunt extrem de importante pentru mine și evoluția mea.

Amintirile sunt niște comori, sub orice formă ar fi ele: poze, senzații, emoții, obiecte, întâmplări memorate. Toate acestea se leagă de o amintire, lucru care ne rămâne pentru toată viața. Și ce poate fi mai frumos, decât ceva care rămâne cu tine toată viața?

Mi se pare foarte cool și în același timp sănătos, să aduni foarte multe amintiri. De obicei la fiecare aniversare a zilei de naștere, majoritatea oamenilor se uită doar la faptul că a mai trecut un an și au îmbătrânit. Foarte puțini se uită însă, la faptul că acel an a fost o altă binecuvântare, plină de noi șanse și de amintiri și experiențe. Percepția asupra lucrurilor și asupra vieții este foarte importantă. Toți anii sunt o binecuvântare pentru noi, chiar și anul 2020. Fiecare an ne învață câte ceva, ne aduce alte și alte experiențe.

Uită-te puțin înapoi cum ai petrecut ultimii doi sau trei ani din viața ta. Eu am făcut multe lucruri utile și plăcute. Abia mai târziu mi-am dat seama și de ce am făcut anumite alegeri. Pentru că datorită experiențelor anterioare, am câștigat și mai mult curaj.

În momentele de introspecție, apar și ancorele, și amintirile. Momentele acelea pe care ți le aduci aminte cu drag și în care spui: mai ții minte locul acela în care am fost? Îți aduci aminte de oameni, întâlniri, spactacole, ieșiri, festivale la care ai mers, vacanțele, marea, sunetul valurilor și mirosul sărat al mării. Apusul și răsăritul, toate învăluite în emoții. Toate aceste amintiri și momente le pui în sertarul creierului și din acestea te hrănești și ulterior.

Azi suntem fericiți că am început să ne creăm din nou amintiri, să umplem sertarele, ca să ne aducem aminte mai târziu de experiențe, trăiri și emoții. Uitându-mă înapoi, mi-am dat seama cât este de plină viața mea, mai ales în ultimi ani. Dacă ar fi să faci un bilanț al ultimilor 20 de ani din viața ta, ia gândește-te: câți oameni ai întâlnit, câți ai ajutat, câte zâmbete ai dăruit? Cu siguranță cifrele ar ajunge la mii.

Eu te invit să îți faci o astfel de analiză asupra vieții tale, să vezi câte momente fericite ai, pe care poate nu le apreciezi la adevărata lor valoare. Să vezi cât de mult dăruiești celor din jurul tău. Să înțelegi mai bine lucrurile din viața ta, să înțelegi că experiențele vieții tale sunt foarte diferite, cu bune și mai puțin bune.

Experiențele vieții trebuie să conțină și lucruri mai puțin bune, pentru că ele ne ajută să creștem și să evoluăm ca ființe umane. Avem nevoie de echilibru în tot. Experiențele, oricare ar fi ele, ne împlinesc emoțional. Eu zic să ieși acum și să începi să creezi amintiri!

Weekendul care vine este Crăciunul, care ne aduce emoție, zâmbete, voie bună și cel mai probabil multe cadouri. Săptămâna următoare intrăm într-un nou an, cel mai bine ar fi să o facem cu multă energie pozitivă. Avem atâtea motive pentru a fi fericiți, încât, iată, sertarele noastre emoționale vor fi din nou umplute de amintiri. Let’s make some memories!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top