Now Reading
Acțiuni simple care te ajută să economisești timp și bani de sărbători

Acțiuni simple care te ajută să economisești timp și bani de sărbători

diana-mihăilă
7-acțiuni-simple-care-te-ajută-să-economisești-timp-și-bani-de-sărbători

Da, este cea mai frumoasă lună din an! Facem cadouri, primim cadouri, ornăm casa și gătim rețetele preferate. Așteptăm oaspeți, programăm vizite și suntem cu sufletul în vacanță de cum se aștern primii fulgi de nea. Dar toată această euforie se va simți la buzunar dacă nu suntem chibzuiți și nu ne facem planuri clare pentru momentele principale din decembrie și din vacanța de iarnă.

Îți propun mai jos 7 acțiuni simple ce te pot ajuta să economisești timp și bani de sărbători:

  1. Pune în calendar toate momentele importante din decembrie, nu doar Crăciunul și Revelionul, ci și zilele în care faci aprovizionarea, gătești, coci cozonacii, faci curat sau împodobești bradul. Stabilirea activităților ne ajută să bifăm în tihnă și fără prea mare stres tot ce avem în plan. Pune calendarul la vedere și nu vei uita nimic!
  2. Fă un inventar al decorațiunilor deținute. Eviți astfel să cumperi ornamente pe care le ai deja sau care seamănă mult prea tare cu ele, pentru care, mai mult ca sigur, nu vei mai avea loc nici în decor, nici în boxă, la final de sezon.
  3. Verifică stocurile de produse greu perisabile. Inventarul îi ajută pe pofticioși să fie mai temperați când merg la cumpărături și să se concentreze pe ce este esențial. Comandă-le din timp și lasă pe final fructele și legumele proaspete.
  4. Alcătuiește meniuri de sărbători și fă liste de cumpărături. Cu produsele și cu cantitățile în față, vei cumpăra exact ce și cât îți trebuie. O dovadă în plus că organizarea contribuie la reducerea risipei alimentare.
  5. Alcătuiește o listă cu cadouri. Gândește-te cui dorești să îi faci un dar, ce i s-ar potrivi, de unde poți cumpăra sau comanda. Stabilește o sumă pentru fiecare persoană în parte. Lista de cadouri ne ajută să facem daruri potrivite, dar și să ținem bugetul sub control.
  6. Reutilizează vechile decorațiuni. Decembrie este o lună perfectă pentru creativitate. Din globurile anilor trecuți, care acum nu ni se mai par la fel de atrăgătoare, putem face ghirlande pentru uși și ferestre. Copiii sunt primii care se vor implica!
  7. Soluții 2 în 1. Gândește-te ce cadou poate fi și un bun ambalaj. O husă decorativă poate înlocui punga pentru un dar ce conține ornamente pentru casă, iar într-o pereche de șosete poți ambala o sticlă de vin. Ingenios, nu-i așa?
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top