Now Reading
Tendinţe de amenajare pentru bucătărie în 2023

Tendinţe de amenajare pentru bucătărie în 2023

Revista Psychologies
tendinţe-de-amenajare-pentru-bucătărie-în-2023

Cum era de așteptat, au început să se dea tendinţele pentru design interior şi amenajare pentru 2023. Cum bucătăria este un spațiu important, ne-am propus în rândurile următoare să descoperim care sunt curentele şi recomandările pentru acest an. Ce modele de mese pentru bucătărie şi scaune de bucătărie vor fi ideale pentru a beneficia de o bucătărie modernă şi funcţională care va genera confort ridicat și o stare psihică bună.

Tendinţe design interior 2023

Specialiştii în design interior susţin că în bucătărie trebuie să existe echilibru vizual, estetic şi funcţional. Sunt preferate soluțiile ce aduc individualitate spațiului, în detrimentul corpurilor voluminoase. Ca tendinţe se observa un interes crescut pentru corpuri de mobilier cu design minimalist, deschise, precum rafturi şi suporturi, acestea sunt incluse în bucătăriile moderne şi iau locul, corpurilor solide suspendate.

Se manifestă interes crescut şi pentru optimizarea spațiului de lucru şi a ustensilelor de bucătărie. Nu se recomandă supraaglomerarea spațiului şi încărcarea acestuia cu accesorii sau ustensile. Totodată în bucătăriile moderne își vor găsi locul în acest sezon plante verzi, mese pentru bucătărie transformer şi scaune de bucătărie ergonomice.

Bucătăria este o zonă comună, utilizată de întreaga familie, pentru a beneficia de energie pozitivă și un ambient cald este important să se țină cont de preferințele tuturor membrilor familiei. Opinia copiilor contează, de aceea la amenajarea şi decorarea acesteia trebuie să se ţină cont de preferinţele tuturor rezidenţilor. Pot fi selectate corpuri de mobilier în culori agreate de copiii mici ori aceştia pot fi implicaţi în selectarea decoraţiunilor şi a plantelor verzi. O astfel de abordare va conduce la crearea unui spațiu individual, cu personalitate, pe gustul tuturor.

Mese pentru bucătărie confortabile, cu aspect minimalist

2023 este un an al confortului, astfel că în bucătărie se pune accent pe piese practice, mai puțin pe corpuri masive, voluminoase care încarcă. Pentru locuințele mici, puțin spaţioase sunt ideale mese pentru bucătărie de tip transformer, care pot deservi pentru cine în familie, dar şi pentru întâlniri între prieteni. Pot fi incluse mese pentru bucătărie înalte, combinate cu scaune pentru bar, ce nu ocupă spaţiu şi contribuie la crearea unui design tineresc.

Dacă vorbim de materiale, continuă să fie în tendinţe materialele naturale, adică mese pentru bucătărie din lemn sau cu finisaje natur care oferă vibe prietenos ambientului.

Scaune de bucătărie ergonomice – soluţii pentru cei mai pretenţioşi

Printre corpurile de mobilier importante ce trebuie incluse în această încăpere se găsesc şi scaune de bucătărie. Acestea trebuie să fi ergonomice, însă nu trebuie să fie banale. Pot fi selectate scaune de bucătărie înalte sau variante cu design futurist. Pe parte de materiale, continuă să fie în topul preferinţelor cele din lemn, dar şi variantele cu spătare textile. Scaunele de bucătărie pot avea culori vesele fiind elemente ce vor îmbogăți şi estetic un ambient modern.

Acestea sunt doar câteva dintre tendinţele de amenajare ce se vor remarca în anul viitor. O bucătărie modernă va beneficia de iluminat corespunzător furnizat de pendule lungi ori spoturi încastrate.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top