Now Reading
Nou curent în artă inspirat de creativitatea pisicilor: „Miaunismul”

Nou curent în artă inspirat de creativitatea pisicilor: „Miaunismul”

Revista Psychologies
Nou curent în artă inspirat de creativitatea pisicilor: Miaunismul

 Whiskas își propune să încurajeze adopțiile și să arate că viața alături de pisici este mult mai bună, prin campania Artă Miaunistică.

Pisicile sunt animale de companie care oferă iubire necondiționată, traiul alături de ele aducând multe beneficii.  Totodată, felinele sunt și artiști desăvârșiți – cu ajutorul ghearelor, ele își exprimă emoțiile și personalitatea și transformă casele lor în adevărate expoziții de artă. Astfel, a apărut Miaunismul, un nou curent în artă care dezvăluie firea artistică a pisicilor. 

Împreună cu Asociația pentru protecția animalelor HOPE, Whiskas a descoperit 10 talente blănoase care și-au folosit gheruțele pentru a zgâria 10 opere de artă create de designerul și artistul multidisciplinar, Alexandra Șipa. 

  • Cele 10 opere de artă miaunistică ale pisicilor de la Asociația pentru protecția animalelor HOPE pot fi licitate online, pe site-ul casei de licitații Artmark, în perioada 23 noiembrie – 20 decembrie.
  • Mai mult, cei care licitează pot adopta și artistul blănos care se află în spatele fiecărei opere
  • Suma obținută va fi donată Asociației pentru protecția animalelor HOPE pentru a susține eforturile ONG-ului și a ajuta cât mai multe pisicuțe să își găsească o familie iubitoare.

Susținerea adopțiilor de pisici prin arta miaunistică

Mars susține îngrijirea responsabilă a animalelor de companie și încurajează adopțiile, iar compania include în portofoliul său, printre altele, și brandul Whiskas, care are la rândul său o istorie lungă în susținerea pisicilor fără adăpost. 

Conceptul operelor de artă miaunistică

Pentru a le oferi felinelor mai multe oportunități să își exprime creativitatea, Whiskas a colaborat cu Alexandra Șipa pentru a crea o serie de obiecte pentru pisici care, pe lângă scopul lor funcțional, reprezintă și un accesoriu perfect pentru casele tuturor.

„Am primit cu bucurie propunerea de a ne implica în acest proiect caritabil și de a completa cu această cauză nobilă Licitația de fapte bune pe care o organizăm la fiecare sfârșit de an. Îi invităm pe toți cei ce îndrăgesc pisicile să-și facă cont pe artmark.ro și să depună oferte online pentru licitația din 20 decembrie.” a menționat Dragoș Vărșăndan, Director de Marketing al Artmark.

Miaunismul, o formă prin care felinele își exprimă starea

 „Împreună cu frecatul feței, zgâriatul obiectelor este un comportament natural pentru pisici. Astfel, acestea comunică olfactiv și vizual cu restul pisicilor din zonă și își marchează teritoriul. De exemplu, în natură (știm din studiile de specialitate), dacă o pisică anxioasă sau stresată zgârie un copac, mai puține pisici vor trece prin acea zonă. Totodată, prin aceste două comportamente pisicile se înconjoară cu mirosul lor, ceea ce le face să se simtă mai în siguranță, cam cum ne simțim noi noaptea când închidem ușa de la casă. Un alt motiv pentru care pisicilor le place să zgârie se presupune că este și pentru a-și ascuți ghearele deși este interesant că nu fac asta și cu membrele din spate.” menționează Vlad Vancia, specialist în comportamentul animalelor.

 

Există o mulțime de artiști miauniști care așteaptă să își găsească o familie

În fiecare an, o mulțime de animale sunt abandonate și ajung pe străzi sau în adăposturi. Există multe moduri prin care oamenii le pot ajuta, cel mai important fiind adopția. Pisici de diferite vârste, rase sau temperament așteaptă să își găsească o casă. Este important de știut că toate animalele au nevoie de iubire, răbdare și dedicare, iar alegerea de a adopta un animal de companie trebuie să fie o decizie informată și responsabilă.

Nou curent în artă inspirat de creativitatea pisicilor: Miaunismul

  • Despre Whiskas

Hrana pentru pisici Whiskas este pe piață din anul 1958. Angajamentul pe termen lung al companiei este de a produce hrană de calitate care să le asigure pisicilor o viață sănătoasă și fericită. Whiskas colaborează cu Institutul WALTHAM®, centrul de cercetare dezvoltat de Mars Petcare, pentru a dezvolta în permanență produse cu o calitate nutrițională îmbunătățită. Astfel, produsele Whiskas sunt sănătoase și echilibrate din punct de vedere nutrițional.­

  • Despre Asociația pentru protecția animalelor HOPE

Asociația pentru protecția animalelor HOPE este un ONG înființat în 2016, cu sediul in București, a cărui misiune este de a salva pisici și căței, care fie au fost abandonați de oameni, fie s-au născut în stradă. Organizația ia animăluțele în îngrijire, le tratează, le deparazitează, le vaccinează, le sterilizează și apoi le plasează în adopție către familii responsabile. În prezent, organizația are în grijă aproximativ 80 de pisicuțe și 100 de căței. Un obiectiv important al organizației este de a educa oamenii și de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța sterilizării pisicilor și cățeilor pentru a se preveni astfel abandonul.

  • Despre Artmark

Fondat în 2008, Artmark este principalul marketplace cultural din piața de artă din România și una dintre cele mai importante case de licitații din Europa de Est. În premieră pentru piața românească de artă, Artmark a lansat în anul 2021 Licitația de Fapte Bune, singura platformă relevantă, care adună la un loc cauze caritabile promovate de asociații, fundații cu tradiție, companii care fac din responsabilitatea socială o valoare internă, dar și colecționari de artă solidari cu acțiunile caritabile pe care Casa Artmark le lansează.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top