Now Reading
Colectia „Carte pentru toti” te asteapta

Colectia „Carte pentru toti” te asteapta

Revista Psychologies

Libertatea incepe noua sa colectie “Carte pentru toti”, cu volumul “Poezii” de Mihai Eminescu. Citeste-le poezie copiilor tai si descopera uimirea si dorinta lor de a crea. Introduce-i in lumea magica a imaginilor si starilor transmise cu ajutorul versurilor.

La ce e buna poezia pentru copii si adolescenti:

Afectivitate

Se adreseaza in primul rand afectivitatii, produce impresii puternice, educa uneori mai bine decat orice alta forma literara, transmite sentimente si stari cu care te identifici usor.

Creativitate
Dezvolta creativitatea pe termen lung, stimuleaza imaginatia, poate sa schimbe perspectiva unor cuvinte sau formulari, le poate gasi noi insusiri sau intelesuri.

Muzica
Dezvolta urechea muzicala, prin ritm si armonie.  Poezia este ca tehnica foarte permisiva, rupand deseori reguli de gramatica sau semne de punctuatie, in favoarea muzicalitatii cuvintelor. Chiar daca la inceput copilul nu intelege toate cuvintele sau sensul lor, simt ritmul si muzicalitatea si devin curiosi despre insemnatatea lor.

Exprimare
In adolescenta poezia poate ajuta la exprimarea sentimentelor, liber, folosind metafora, comparatia si limbajul simbolic pentru a descrie experiente care nu pot fi transmise altfel, dar despre care adolescentul are mare nevoie sa vorbeasca.

Adaptare
Poezia promoveaza capacitatea de adaptare emotionala, iti da o voce, o reprezentare, o apartenenta la o comunitate.
Pentru toate acestea, grabeste-te sa cumperi volumul cu cele mai frumoase poezii romanesti scrise vreodata. De citit, recitit si dat mai departe. De joi, 12 mai, la pretul de 11, 99 lei, la toate centrele de difuzare a presei.    

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top