Now Reading
(P) Shopping in zona istorica a orasului Bodrum

(P) Shopping in zona istorica a orasului Bodrum

Revista Psychologies

Bodrum este o statiune foarte renumita in ceea ce priveste shopping-ul. Stradutele intortocheate ale centrului vechi gazduiesc zeci de magazine cochete si piete unde se vand obiecte de cult sau suveniruri lucrate manual, dar si buticuri pline de produse vestimentare sau esente de parfumuri.

Orasul turcesc Bodrum este un adevarat magnet pentru turistii din toate colturile Europei, atrasi in special de peisajele unice si de arhitectura locului. Casele rasfirate pe o colina verde, nu mai inalte de doua etaje, respecta cu sfintenie arhitectura specifica locului, puternic influentata de cea greceasca. Fatadele albe si stradutele pietruite si in panta iti amintesc de asezarile grecesti, insa luxul si facilitatile excelente, fac din aceast oras una dintre cele mai bune destinatii de vacanta.

Daca vrei sa dedici cateva zile shoppingului de vacanta, mergi in orasul vechi, unde gasesti cele mai variate magazine sau strazi comerciale. De la tarabe cu portelanuri, sculpturi, picturi sau haine, pana la magazine cu bunatati locale sau parfumuri. Multe dintre acestea sunt vandute la preturi acceptabile, iar daca cumperi in cantitati mari te poti targui pentru un pret si mai mic.

Din partea veche a orasului Bodrum, drumul te conduce catre portul cosmopolit si acesta intesat de buticuri boeme, dar si de taverne ori restaurante unde poti gusta din preparatele traditionale ale locului, sau din bunatatile pe baza de peste si fructe de mare.

Zona portuara este plina de iahturi si ambarcatiuni luxoase si este cea mai agitata zona a orasului, dupa centrul vechi. Preturile practicate de magazinele din port sunt mult mai mici decat in partea istorica. Iti poti achizitiona magneti pentru frigider, vederi cu orasul, suveniruri din sticla extrem de colorata, sau sculptate in lemn de maslin si pin, ulei de masline, dar si bijuterii din aur ori argint.

 

De Madalina Isar

Sejur Bodrum

Hotel Gumbet Beach Peda 3*- de la 249 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top