Now Reading
(P) Sunny Beach si Nisipurile de Aur, perlele litoralului bulgaresc  

(P) Sunny Beach si Nisipurile de Aur, perlele litoralului bulgaresc  

Revista Psychologies

 

Doua dintre cele mai frumoase statiuni de la Marea Neagra atrag turistii din toate colturile Europei, gratie facilitatilor numeroase de petrecere a timpului liber, pentru nisipul mai fin decat matasea, dar mai ales pentru ofertele all inclusive, si preturile accesibile. Sunny Beach si Nisipurile de Aur sunt considerate adevarate bijuterii bulgaresti, pe care le poti descoperi intr-un sejur in aceasta vara.

 

Sunny Beach, evenimente mondene si peisaje luxuriante

Cea mai activa statiune din Bulgaria, cu o viata culturala pronuntata, Sunny Beach se lauda cu o line de nisip alb mangaiata de ape in nuante de albastru precum calimara dotata cu sezlonguri, paturi de soare, umbrelute, beach baruri, taverne, cluburi si numeroase resorturi la doi pasi de plaja.

Cei 8 km de plaja premiati cu ”Blue Flag” fac din Sunny Beach cea mai mare statiune bulgareasca, iar sutele de localuri, destinatia cu cea mai fulminanta viata de noapte. Pe toata perioada verii, pana tarziu in toamna, in Sunny Beach au loc tot felul de evenimente culturale, de la festivaluri bulgaresti, prezentari de moda, concerte in aer liber sau targuri traditionale.

Statiunea este ideala mai ales daca iti plac beach party-urile, vei gasi aici cateva cluburi renumite care organizeaza petreceri in spuma sau cu tematica ”all white”,  dar si o zona de promenada intesata de magazine sau buticuri cochete.

 

Nisipurile de Aur, statiunea cu cel mai auriu nisip

Potrivit legendelor bulgaresti statiunea Nisipurile de Aur si-a primit aceasta denumire in urma unui eveniment mai putin fericit, cand niste pirati furiosi au acostat in golful de langa Varna, pentru a-si ascunde comorile in nisipul fin al coastei.

Se spune ca, natura s-a razbunat pe ei, tansformand tot aurul furat in milioane de particule fine de nisip auriu, pentru care aceasta zona a devenit cunoscuta. Plaja este poate cea mai frumoasa din Bulgaria, o zona lata si lunga sarutata de ape cristal perfecte pentru scuba diving sau snorkeling.

 

De Madalina Isar

Curse turistice cu autocarul Litoral Bulgaria. Bilete incepand de la 12,50 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top