Now Reading
Concert de gala de muzica baroca

Concert de gala de muzica baroca

Revista Psychologies

La inceput de toamna, Fundatia Calea Victoriei va invita pe 14 septembrie de la ora 19:00 la concertul de gala ROYAL MUSICAL JOURNEY”o calatorie savuroasa si ritmata in Europa cocheta a secolelor XVII si XVIII.

Alaturi de dirijorul Gabriel Bebeselea, genial muzician din tanara generatie, de fermecatoarea soprana Rodica Vica si de Orchestra Symphactory vom poposi la curtea somptuoasa a Regelui Soare, vom naviga muzical prin romantica Venetie si vom asculta acorduri divine din Germania. Fredonam apoi refrene visatoare din Anglia si ne aventuram in exoticele Indii Galante.

Sapte compozitori – Vivaldi, Rameau, Lully, Boccherini, Handel, Purcell si Broschi – ne vor surprinde cu lucrari inovatoare, cu improvizatii inspirate si cu energia concentrata in muzica lor. Publicul va avea sansa sa asculte instrumente astazi neobisnuite, specifice epocii baroce: clavecin si teorba.

Calatoria noastra muzicala se va derula intr-o atmosfera miraculoasa care va reinvia lumea visatoare si indrazneata a barocului. Ilustratii animate, create de artistul clujean Jozsef Vass, vor insufleti fiecare fragment muzical.

Imagini inspirate din tablouri de epoca, cu interioare bogat ornamentate si cu personaje ȋn costume fastuoase, vor reconstrui atmosfera si parfumul unei fabuloase lumi disparute.

Dirijorul Gabriel Bebeselea, unul dintre cei mai talentati artisti romani, detinator a numeroase premii internationale, este aplaudat frenetic in sali de concerte din intreaga lume. Si-a finalizat studiile la renumita Universitate de Muzica din Viena, unde si locuieste in prezent. Invitata speciala a serii este soprana Rodica Vica, o voce cu coloratura dramatica, specializata pe muzica baroca, recunoscuta pentru rolurile interpretate la Opera Nationala din Bucuresti si in spectacole sau turnee din Italia, Franta, Austria, Belgia, Germania si Japonia.

Mai multe detalii gasiti in evenimentul de pe Facebook.

 

Biletele la concert se pot achizitiona numai prin reteaua Eventim: magazinele Vodafone, Orange, Germanos, Carrefour, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV sau online pe www.eventim.ro.

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top