Now Reading
5 metode dovedite științific pentru a face față caniculei cu minimum de efort

5 metode dovedite științific pentru a face față caniculei cu minimum de efort

Zilele caniculare nu s-au sfârșit încă, iar pentru a face față următorului val de căldură merită să încerci una dintre aceste metode.

Vara aceasta s-au înregistrat temperaturi record în aproape toată Europa. Fie că te-ai aflat în București, în Madrid sau în Londra, mercurul din termometre arăta temperaturi neobișnuit de ridicate, iar pentru a le face față știința ne vine în ajutor. Deși unele dintre ele par evidente și până acum nu ți s-a părut că fac mare diferență, ele merită cu siguranță încercate:

  1. Accesoriile absolut necesare tot timpul anului și vara în mod special

 

Primul lucru pe care trebuie să-l faci în timpul caniculei este să te protejezi de soare, iar ochii și pielea din jurul ochilor au nevoie cel mai mult de protecție. Mai mult decât atât, ochelarii de soare de calitate, așa cum sunt aceste modele de la Edel Optics, reușesc să blocheze în proporție de 100% razele UV și efectele lor nocive asupra pielii și ochilor.

Totodată, ochelarii de soare te ajută și să reduci disconfortul produs de temperaturile ridicate, fiind, fără îndoială, unele dintre cele mai utile accesorii în lupta cu temperaturile ridicate.

  1. Hidratează-te bine din interior

Nevoia de hidratare crește în timpul verii, deoarece corpul transpiră mult pentru a-și regla temperatura. Pentru a ajuta organismul să-și refacă rezervele de apă, este absolut necesar să bei cel puțin doi litri de apă pe zi. Atenție, apa nu poate fi înlocuită de sucuri sau ceaiuri îndulcite, deoarece acestea nu hidratează la fel de bine organismul. Corpul nostru este 65% apă, iar dacă nu ne ocupăm de hidratarea lui, mai ales în timpul zilelor caniculare, mecanismul lui de reglare a temperaturii nu mai funcționează corect și ne supraîncălzim.

  1. Mănâncă puțin și alege mâncăruri ușoare

Alimentele ușoare – legume proaspete, fructe de sezon – te vor ajuta enorm când termometrele arată temperaturi foarte ridicate. Lucrează și la dimensiunea porțiilor, cu cât mănânci mai puțin și mai ușor, cu atât mai bine vei face față caniculei. Alege salate de crudități cu dressinguri ușoare, din suc de lămâie, și gustări lejere precum iaurturi cu fructe. Ocolește carnea roșie, mesele copioase și grase, dar și alimentele de tip fast food.

  1. Folosește loțiuni răcoritoare pentru piele

În locul cremelor pe care le utilizezi de obicei, alege pe timpul verii unele cu formula răcoritoare, cu mentă, busuioc sau aloe vera. Formulele lor ușoare îți vor oferi o senzație răcoritoare de-a lungul zilei și vor fi un real sprijin pe parcursul celor trei luni de vară. Poți utiliza și un amestec de apă cu ulei esențial de mentă pe care să îl pulverizezi pe piele, pentru un efect de răcorile aproape instantaneu.

  1. Alege cu grijă hainele pe care le porți în zilele toride

Ai putea crede că în zilele foarte călduroase, trebuie să alegi din dulap haine minuscule – pantaloni scurți, maiouri etc., însă, în realitate, te-ar putea ajuta mai mult o pereche de pantaloni lungi și largi din bumbac sau in într-o nuanță deschisă. Rochiile largi, din materiale naturale sunt și ele de folos și te vor ajuta mai mult decât o fustă mini. Evită fibrele sintetice, ele te vor supraîncălzi și pot chiar să provoace unele iritații la nivelul pielii. Nu uita de pălărie – alege una cu boruri largi, a căror umbră să cadă pe chipul tău. Te va ajuta mai mult decât crezi și arată foarte chic, nu-i așa?

Cum nu putem merge în permanență cu aparatul de aer condiționat după noi, metodele acestea rămân singurele noastre opțiuni pentru a ne răcori în zilele fierbinți.

Sursa foto:  A. and I. Kruk/Shutterstock,  WAYHOME studio/Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top