Now Reading
A cinsprezecea editie a premiilor Femeia Anului Avantaje

A cinsprezecea editie a premiilor Femeia Anului Avantaje

Avatar photo

Revista Avantaje, in parteneriat cu Avon Cosmetics Romania si JW Marriott, a desemnat castigatoarele celei de-a cinsprezecea editii a premiilor Femeia Anului.

Gala premiilor Femeia Anului 2012, organizata de revista Avantaje in parteneriat cu Avon Cosmetics Romania si JW Marriott, a desemnat castigatoarele celei de-a cinsprezecea editii.

In acest an s-au acordat 12 premii de excelenta, la 10 categorii. Revista Avantaje a acordat titlul Femeia Anului 2012 pentru urmatoarele categorii: Promovarea si Apararea Drepturilor Copilului, Promovarea si Apararea Drepturilor Femeii, Ambasador al Artei Romanesti peste Hotare, Implicare si Responsabilitate Sociala, Promovarea si Apararea Valorilor Familiei, Promovarea si Apararea Valorilor Categoriilor Defavorizate, Initiativa in Sprijinul Semenilor si Proiecte de Advocacy si Prevenirea Violentei asupra Femeilor.

 

Cele 12 premii de excelenta ale acestei editii sunt:

Implicare si Responsabilitate Sociala – Daniela Nane, cunoscuta actrita de teatru si film care a ales sa isi valorifice notorietatea si bunul renume implicandu-se in sustinerea a numeroase cauze sociale dedicate copiilor defavorizati, cea mai cunoscuta fiind „Vreau in clasa a noua”, un program derulat de organizatia umanitara „World Vision Romania”.

Trofeu inmanat de Amalia Enache, jurnalist Stirile PRO TV, laureata la editia anterioara.

Ambasador al Artei Romanesti peste Hotare – actritele Cosmina Stratan si Cristina Flutur, pentru profesionalismul si prestatia de exceptie din filmul „Dupa dealuri”, premiat la Festivalul de la Cannes.

Trofeu inmanat de actorul Bogdan Dumitrache, protagonistul filmului “Pozitia copilului”, recent laureat la Berlinala cu Ursul de Aur.

Promovarea si Apararea Drepturilor Copilului – Monica Gheorghiu, presedinta Centrului Gifted Education, pentru programele de identificare si sustinere a copiilor supradotati.

Trofeul a fost inmanat de Gabriela Alexandrescu, presedintele Organizatiei “Salvati Copiii” Romania.

Promovarea si Apararea Drepturilor Femeii – Beatrice Cioba, realizator de emisiuni de sanatate la TVR, fondatoarea si presedinta Asociatiei Familiilor Monoparentale, pentru inspiratia si dedicatia cu care se implica in sustinerea mamelor singure din Romania.

Trofeul a fost inmanat de Daniela Palade Teodorescu, redactor sef Avantaje.

Promovarea si Apararea Valorilor Familiei – Elena Miclea, Asociatia SOS Infertilitatea pentru campania de advocacy in favoarea cuplurilor afectate de infertilitate, si in domeniul reproducerii umane asistate medical si in cel al adoptiei.

Trofeu inmanat de Wargha Enayati, directorul general si fondatorul Retelei private de sanatate REGINA MARIA

Categoria Excelenta in Jurnalismul Social – Carmen Avram, realizatoarea si coordonatoarea echipei emisiunii „In premiera cu …. Carmen Avram”!

Trofeu inmanat de Mona Nicolici, CSR communication manager la compania Petrom.

Promovarea si Apararea Drepturilor Categoriilor Defavorizate – Mariuca Ivan, presedinta Fundatiei Crucea Alb Galbena, pentru programele de asistenta medicala la domiciliu acordate batranilor suferinzi si singuri.

Trofeu inmanat de Anca Harasim, director AMCham – Camera de Comert Americana.

Initiativa in Sprijinul Semenilor – la aceasta categoria au dost acordate 3 premii:

Cristina David, medic primar oftalmolog in Suceava, pentru campania de screening gratuit destinata copiilor prescolari, in vederea depistarii precoce si a tratarii unor afectiuni oftalmologice.

Trofeul a fost acordat de dr. Raed Arafat.

Camelia Proca, directoarea organizatiei A.L.E.G., (Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen) din Sibiu, pentru prevenirea si combaterea violentei de gen, ce include violenta familiala, dar si alte forme de violenta bazate pe discriminarea de gen, cum ar fi hartuirea sexuala, violul sau traficul de persoane.

Trofeu acordat de exploratoarea Uca Marinescu, apreciata pentru temerarele sale expeditii in cele mai indepartate si inaccesibile colturi de lume, cea care la 70 de ani s-a incumetat sa faca inconjurul Pamantului

Filomela Salahoru, de la Centrul Scolar “Beethoven”, din Craiova, pentru deficienti de auz, coregrafa trupei de dans No Limit, compusa din tineri surdo-muti care cucereste publicul de peste tot din lume cu dansul lor ce sfideaza legile biologiei.

Trofeu acordat de Laura Hutter, membra in trupa „No Limits”, absolventa cu 10 a Facultatii de Psihologie Sociologie si pe langa profesia de psiholog, este si pictorita si actrita.

Categoria Stiinta – Simona Timar Bisboaca, din Oradea, inginer in Tehnologia si Prelucrarea Produselor Alimentare, doctorand si inventator industria aditivilor alimentari naturali, fara nici un pericol de toxicitate.

Trofeu inmanat de Florentina Opris, realizatoarea emisiunii „Sport, dieta si-o vedeta”, de la Prima TV

Proiecte de advocacy si prevenirea violentei asupra femeilor – Oana Baluta, presedinta Centrului FILIA, pentru cele mai multe voturi im competitia Campania Respectului, sustinuta de Avantaje si Avon pe Facebook (www.facebook.com/CampaniaRespectului).

Trofeu acordat de Raluca Kisescu, Senior Manager Commercial Marketing Avon Romania si Moldova.

Diploma de excelenta pentru intreaga activitate in domeniul responsabilitatii sociale – Andreea Marin

Gala Premiilor Femeia Anului a fost prezentata pro-bono de Irina Pacurariu, TVR.

Momentul artistic a fost sustinut pro-bono de actorii Dana Cavaleru si Richard Bovnoczki, membri ai Companiei „Passepartout Dan Puric” si protagonistii spectacolului independent „Contraste”, un spectacol de pantomima laureat la multe festivaluri internationale

Evenimentul a fost transmis live pe internet pe site-ul revistei www.avantaje.ro si pe siteul www.avonconnects.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top