Now Reading
Arta de a trai la vie en rose

Arta de a trai la vie en rose

Revista Psychologies

Pentru a vedea viata in roz nu ai nevoie de ochelari cu lentilele colorate intr-o nuanta intensa de fuchsia! Trebuie doar sa ai o buna igiena de viata care sa atinga mai multe puncte esentiale pentru starea de bine si echilibru. Care sunt acestea? Te invitam sa le descoperim impreuna.

 

Hrana emotionala

Da, ai sot/partener, copii, parinti, matusi, unchi, bunici, prieteni, o multime de oameni pe care ii iubesti si care te iubesc. Fa o lista cu numele lor si tine-o aproape.

Se intampla cateodata sa ai impresia ca esti foarte singura, ca esti abandonata, ca nimeni de pe pamant nu te apreciaza, nu te vrea, nu te iubeste, du-te la acea lista, priveste-o si vezi cator oameni le pasa cu adevarat de tine!

Parca viata capata tente de roz cand vezi ca intr-adevar exista oameni care sunt acolo pentru tine, nu trebuie sa fie foarte multi, ci de calitate.

 

Iubeste-te pe tine

Ai acea lista cu oamenii care te iubesc si pe care ii iubesti, dar TU esti pe acea lista? Tu esti prima persoana pe care trebuie sa o iubesti, evident fara sa vorbim aici de orgolii stupide sau egoism feroce.

Vorbim de acea iubire benefica, atunci cand ne acceptam pe noi cu greselile si alegerile noastre, cand nu mai punem presiune pe noi, alegem lucrurile care ne fac placere si le refuzam pe cele care nu ne sunt benefice, care ne ranesc.

 

Cresti!

Dezvolta-ti creativitatea, inteligenta emotionala, tinteste din ce in ce mai sus din punctul de vedere al evolutiei spirituale, intelectuale.

Sunt o multime de carti de self help, conferinte, seminarii, workshop-uri de dezvoltare personala… Du-te la terapie individuala pentru a-ti cicatriza ranile din trecut, a te cunoaste mai bine, pentru a gasi acele chei cu ajutorul carora sa iti imbunatatesti viata.

Cu cat lucrezi cu tine cu atat orizonturile ti se deschid si capeti o privire de ansamblu, mai clara, lucida, iar cand te raportezi corect la realitate, ai mai putine asteptari, stii care iti sunt nevoile si cum sa le satisfaci, in mod cert scad frustrarile si da, viata este mai roz.

 

Planifica-ti placerile

Nu uita de tine si de hobby-urile tale, nu amana continuu acele lucruri care iti fac placere! Adori sa stai in cada doua ore, sa te relaxezi, sa iti golesti efectiv mintea si sa bei un pahar cu vin? Fa asta in fiecare miercuri seara!

Iti place sa joci tenis? Du-te la teren in fiecare sambata dimineata! Iti doresti sa te inscri la cursuri de dans, dar amani asta de cateva luni? Acum pune mana pe telefon si suna la scoala respectiva! Ce astepti?

Toate aceste lucruri la care tu te gandesti cu drag, si pe care le-ai face cu placere, puse in practica declanseaza secretia de endorfine. Hormonul fericirii stie cel mai bine cum sa-ti coloreze viata in roz!

 

Complimenteaza-ti feminitatea

Esti cocheta dar niciodata nu apuci sa te fardezi acasa, esti mereu pe fuga si te machiezi cum poti in masina, in trafic? Trezeste-te cu 10 minute mai devreme si acorda aceste minute bucuriei de a te infrumuseta.

Fa-ti tu singura masti acasa, du-te la salon, la sport, la masaj… Feminitatea este puterea ta, darul de nepretuit al sexului frumos!

Si cand te simti feminina esti parca mai puternica, mai seducatoare, mai increzatoare, iti place ce vezi in oglinda si te simti bine in pielea ta.

Atunci zambesti larg si evident buzele tale au o nuanta superba de roz, ca viata pe care ti-o conturezi dupa bunul tau plac.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top