Now Reading
Back to work, back to school!

Back to work, back to school!

Revista Psychologies
back-to-work-back-to-school

S-a terminat vacanța de vară! Ne întoarcem la școală și la serviciu, la veșnica întrebare: astăzi ce mai gătesc? Ce îi pun mâine în pachețel?

De câte ori am pregătit pentru copii mâncăruri de care nu s-au atins deloc? Ne întrebăm cum de preferă șnițelul din fast-food în locul fripturii din piept de pui de acasă. Ei bine, îl preferă pentru felul în care a fost gătit, pentru cât de crocant este, pentru un plus de gust. Iar ingredientul vedeta care îl face să fie savurat de cei mici este pesmetul. Pesmetul face șnițelul sau cașcavalul pane mai crocant și mult mai apetisant decât orice altă combinație. Folosim pesmet la diverse budinci sau conopidă gratinată la cuptor. Pesmetul absoarbe din lichid și prin coacere se face crocant. Astfel budinca face o crustă frumoasă pe margine și tocmai aceasta este apreciată de toată familia.

Băneasa vă oferă cea mai largă gamă de pesmet de pe piață. În funcție de felul de mâncare pe care urmează să îl gătim, avem de ales între:

Pesmet alb ajută la formarea unei cruste crocante (ca o carapace) care protejează carnea din interior și o ajută să se gătească corect. În plus, crusta rumenă constituie o barieră între carne și uleiul în care se prăjeste aceasta.

Pesmet auriu granulat este folosit în special pentru a da o crustă crocantă și extrem de gustoasă diverselor preparate prăjite (șnițele, chiftele, aripioare sau pulpe de pui, etc), dar și ca toping pentru anumite preparate.

Pesmet cu boia dulce va reuși să dea o nuanță diferită mâncărurilor și un gust distinct. Este folosit atât pentru preparate simple, tradiţionale cât şi pentru preparate sofisticate care necesită o crustă perfectă.

Pesmetul panko – începe sa fie din ce in ce mai apreciat și pe piața de produse de acest gen din România. Acesta este un produs de origine japoneză, alb și compus din granule mari. El este obținut dintr-un tip de pâine specială, fără coajă. Pesmetul Panko are o textură aerată, ușoară și delicată. Toate aceste caracteristici îl fac să fie perfect pentru preparatele prăjite, pentru că absoarbe mai puțină grăsime decât pesmetul obișnuit, motiv pentru care pesmetul va rămâne crocant mai mult timp. Pesmetul Panko poate fi folosit la preparate din carne precum: șnițele de pui sau pește pane, la preparate din legume, însă pot fi gătite și paste cu pesmet și nuci. De asemenea, la fel ca și în cazul pesmetului clasic, pesmetul Panko poate fi folosit chiar și pentru diferite deserturi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top