Now Reading
Buchete de flori elegante si moderne

Buchete de flori elegante si moderne

Buchetele de flori reprezinta cel mai elegant mod de a-ti transmite sentimentele si gandurile bune unei persoane dragi. Un buchet de flori cucereste prin frumusetea si rafinamentul lui, exprimand afectiunea si aprecierea. Atunci cand doresti sa ii faci ziua mai frumoasa unei prietene sau sa ii spui persoanei iubite ca te gandesti la ea, trimite-i un buchet floral si va sti cat de mult tii la ea.Diversele buchete de flori pentru casa si birou pot fi plasate intr-o vaza aspectuoasa pentru a da un aer distins incaperii, beneficiind astfel de farmecul si parfumul lor. Este cunoscut faptul ca o simpla privire asupra unui buchet incantator de flori poate ridica nivelul de energie, aducand buna dispozitie si creativitatea.

Numeroasele buchete superbe de flori create de artizani cu experienta sunt cu adevarat impresionante si pot fi oferite in cadrul oricarei ceremonii. Buchetele pentru evenimente importante atrag imediat atentia prin forma lor unica, fascinand invitatii prin complexitatea lor. Foloseste-le pentru a decora o ocazie festiva, precum o aniversare, nunta, botez sau zi de nastere, si vei observa ca atmosfera este mult mai primitoare si mai vesele. Ofera un cadou floral personal sau trimite flori prin curier la domiciliu sau serviciu atunci cand doresti sa surprinzi pe cineva drag inmii tale, si lasa petalele gingase ale florilor sa poarte gandurile tale precum intr-o sarutare suava pe obraz.

Buchetul floral modern este creat din mai multe tipuri de flori, imbinate perfect si avand, uneori, si alte plante si verdeata decorativa in compozitie, creandu-se astfel o plaja larga de emotii si un efect deosebit de spectaculos, ce va retine atentia privitorului timp indelungat. Pe langa felurile clasice de flori, precum: trandafiri, lalele, crizanteme, frezii, gerbera, crini, irisi, se intalnesc si selectii exotice, din care amintim: orhidee, alstroemeria, proteea, anthurium si lisianthus. Aceste buchete extravagante de flori nu pot fi trecute cu vederea, reprezentand sensibilitatea deosebita, intelegerea si simpatia. Chiar daca multi barbati considera florile ca fiind un cadou inutil, fiindca intr-un final acestea se ofilesc, majoritatea femeilor apreciaza gestul si se bucura sincer atunci cand primesc un buchet spectaculos de flori. Fie ca buchetul este daruit iubitei sau unei colege, reactia pozitiva a destinatarei este de a ajuns pentru a provoca acelasi raspuns de bucurie si satisfactie celui sau celei care il ofera.

Faptul de a darui flori nu este o inventie noua. Buchetele de flori au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri, oamenii alegand astfel sa isi exprime sentimentele de mii de ani. Florile au fost folosite atat pentru proprietatile lor medicinale cat si in cadrul diverselor ceremonii, avand in cultura popoarelor anumite semnificatii. Cele mai vechi dovezi au fost descoperite de arheologi si au fost identificate ca provenind din Egipt, cu aproximativ doua milenii si jumatate inaintea erei noastre. Egiptenii considerau florile ca fiind o parte importanta a vietii lor. Floarea lotus crestea in mod natural in Valea Nilului, sau era plantata in mod intentionat. In afara de lotus si papyrus, considerate a fi florile lor traditionale, egiptenii din antichitate culegeau si crizanteme sau flori de musetel pentru a le pune in oale, fiind in esenta primele vaze cu flori. Simbolismul lotusului era legat de abilitatea acestei plante de a-si deschide petalele dimineata si a se inchide odata cu venirea serii. In conceptia egiptenilor ea era floarea renasterii si a regenerarii.

Florile apar in numeroase mituri si legende ale lumii antice. Grecii si romanii atribuiau anumite flori zeitelor, iar semnificatia lor era astfel legata de aceste divinitati. Trandafirul, de exemplu, era considerata a fi floarea zeitei Venus la romani, respectiv Afrodita la greci, insemnand astfel iubirea, frumusetea si fertilitatea. Anemona rosie era floarea tanarului zeu Adonis, care, potrivit legendei, plecat intr-o zi la vanatoare singur, a fost atacat de un mistret. In locul in care picaturile de sange ale zeului au cazut a rasarit a rasarit anemona. In cadrul ceremoniilor religioase, florile erau oferite ca si tribut impreuna cu alte sacrificii pentru a-i imbuna pe zei, pentru a le cere anumite favoruri, precum un an agrar imbelsugat. Florile apareau si in ritualurile de casatorie sau inmormantare, dar puteau fi purtate si in ghirlande sau cununite de catre cei instariti, ca reprezentare a prosperitatii si a rafinamentului.

In secolul 19 aristocratia europeana a vazut in buchetele cu flori o buna oportunitate de a-si arata aprecierea si, mai ales, de a-si comunica in voie mesajele intr-un mod subtil si delicat. Alegand anumite tipuri de flori si culori, aranjate intr-un anumit fel, nobilii, sau gentlemen cum mai erau numiti, isi puteau exprima indirect dragostea pentru o anumita lady si adresa intrebari in privinta reciprocitatii sentimentelor, fara a risca a fi compromisi. La randul lor, ele puteau raspunde tot printr-un buchet cu flori, insemnand acceptarea avansurilor sau refuzul. O floare rosie putea insemna iubirea, in timp ce una galbena putea fi dovada geloziei. Numeroase carti au fost scrise despre semnificatia buchetelor cu flori in aceasta perioada, fiind folosite precum niste dictionare pentru a descifra limbajul florilor.

Multe din semnificatiile din epoca victoriana in privinta anumitor tipuri de flori s-au pastrat si in cazul buchetelor si aranjamentelor moderne, insa mesajul general perceput in majoritatea culturilor atunci cand se ofera flori este unul pozitiv. Florile sunt prezentate astazi in cele mai diverse ocazii, dovedind afectiunea, respectul si simpatia persoanei care le ofera. Buchetele de flori online pot fi livrate in cel mai scurt timp de catre florarii la adresa dorita, economisind astfel timp. Desi in trecut multe tipuri de flori erau dificil de crescut, astazi oferta este variata, iar buchetele de flori au un pret accesibil. Pe www.buchete.ro vei gasi buchete de flori deosebite, create atent de florari cu experienta.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top