Now Reading
Ce ne împlinește? 4 lucruri despre care știința a dovedit că ne fac mai fericiți

Ce ne împlinește? 4 lucruri despre care știința a dovedit că ne fac mai fericiți

Căutăm împlinirea în obiective mărețe, aproape intangibile, dar adevărul este că fericirea se construiește zi de zi, din lucruri și activități mărunte.

De câte ori nu ți-ai spus că după atingerea unui anumit obiectiv vei fi cu adevărat fericit, sau nu ai pus împlinirea ta pe seama unor evenimente deosebite? Dacă aștepți un anumit moment pentru a simți fericirea, trebuie să știi că ea stă doar în mâinile noastre și depinde de noi înșine să ne facem viața mai frumoasă. Iată care sunt lucrurile mărunte de care depinde un sentiment atât de măreț:

 

  • Cumpără experiențe în loc de obiecte

Un telefon nou, o rochie superbă, niște bijuterii splendide – toate ne fură ochii și ne determină să scoatem din buzunar sume importante. Desigur, și aceste lucruri ne pot aduce zâmbetul pe buze la finalul unei zile încărcate la birou, dar experiențele cântăresc mult mai mult când vine vorba despre împlinirea sufletească.

Prea des spunem că o să mergem în vacanță, o să vizităm acea destinație de vis, că o să sărim cu parașuta, o să zburăm cu parapanta sau orice altă experiență pe care ne dorim să o bifăm, dar ne găsim scuze financiare pentru a le amâna. Dar de ce oare ne petrecem atâta timp la serviciu? Nu pentru a ne bucura de rezultatele muncii noastre și pentru a ne oferi mici cadouri?

În plus, acum există și o mulțime de moduri de a face achiziții chiar și înainte să strângem suma necesară. Poți apela la astfel de instrumente pentru a-ți împlini visele și pentru a bifa destinațiile și experiențele pe care ai dorit mereu să le încerci. Cele mai mari regrete pe care le avem în viață sunt pentru lucruri pe care nu le-am făcut, asa că merită pe deplin să renunți la un televizor nou în favoarea unei vacanțe.

 

  • Ai grijă de sănătatea ta

Nu poți fi fericită dacă ai probleme de sănătate sau dacă ești obosită. Pur și simplu nu se poate! Fă din propriul corp și din sănătatea ta mentală o prioritate – alege cu grijă alimentele, fă sport, dormi 7 ore pe noapte. Cu cât ne simțim mai bine din punct de vedere fizic, cu atât vom fi mai fericite, în formă și mai capabile să ne atingem obiectivele.

 

  • Detașează-te de nevoia de a fi mereu ocupată

Omul modern are nevoie în permanență să fie ocupat și rareori ne oferim răgazul de a ne limpezi total mintea și de a sta pur și simplu și a privi cerul. Mergi la un tratament cosmetic, așază-te pe scaun, lasă-te răsfățata și lasă-ți gândurile să zboare liniștite.

O mulțime de persoane se simt vinovate dacă petrec o duminică liniștită, doar cu o carte sau cu un serial interesant, fără să facă nimic altceva. Este momentul să alungi astfel de sentimente în cazul în care le ai. Fă orice îți face plăcere fără să te simți vinovată și nu te lăsa constrânsă în a te implica în diverse activități doar pentru că „așa trebuie”.

 

  • Fă un gest frumos pentru cineva din jurul tău

Altruismul ne face fericiți, e un fapt dovedit științific. Când facem o persoană fericită, ne simțim și noi mai bine. Nu trebuie neapărat să faci un gest filantropic generos, este de ajuns un mic gest frumos – un buchet de flori pentru mama, o ciocolată pentru colega de birou, o mică surpriză pentru partenerul de viață – sunt gesturi suficiente pentru a aduce cuiva zâmbetul pe buze și pentru a te încărca de energie pozitivă.

Merită ca măcar pentru o săptămână să încerci aceste abordări, pentru a vedea dacă funcționează. Asta dacă nu cumva faci deja toate aceste aceste lucruri, desigur!

Sursa foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top