Now Reading
Ce vor femeile si barbatii de la partenerii lor?

Ce vor femeile si barbatii de la partenerii lor?

Revista Psychologies

femei, barbati, partener, parteneri
Studiile efectuate au aratat ca barbatii apreciaza mai mult calitatile fizice ale partenerei. Femeile in schimb pun accent pe statutul socioeconomic al barbatului.

Dar oare barbatii chiar nu sunt preocupati de acest aspect la femei? Cinci studii au aratat ca barbatii iau in serios informa­tiile despre clasa sociala a doamnelor si despre castigurile lor atunci cand se pune problema unei relatii.

Rezultatele au aratat in mod constant ca barbatii prefera femei cu un statut social mai scazut decit al lor. Prin opozitie, femeile prefera parte­neri cu un nivel mai ridicat al statutului socio-economic. Aceste diferente sunt si mai pronuntate in contextul unei relatii amoroase de lunga durata.

In cazul unei aventuri de o noapte, clasa sociala nu mai conteaza atat de mult. Practic, barbatii nu sunt influentati de nivelul financiar ridicat al femeii, ci de nivelul ei educational. Conform acestor studii, barbatii considera ca o femeie cu un nivel educational ridicat este un partener mai putin sarmant si, surprinzator, infidel!

Catalina Cristescu
Foto: GULIVER.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top