Now Reading
Cele mai frumoase palate din Cluj-Napoca

Cele mai frumoase palate din Cluj-Napoca

Revista Psychologies

 

Plin de farmec si istorie, Cluj-Napoca este unul dintre orasele de vazut in aceasta vara, si nu doar pentru ca aici se organizeaza unele dintre cele mai interesante festivaluri si evenimente culturale, dar mai ales pentru constructiile si palatele somptuoase care se gasesc aici.

Edificii de neratat

Orasul se mandreste cu numeroase constructii de o arhitectura deosebita, dintre care se remarca palatele sale, care ofera imagini splendide asupra intregii regiuni. Fiecare edifiu este special si are o poveste ce merita cunoscuta. Palatul Postei este una dintre cladirile reprezentantive ale orasului, finalizata in anul 1898. De neratat sunt si Palatul Prefecturii, din 1910, cu elemente renascentiste, gotice si de inspiratie populara; Palatul de Finante, construit in Piata Huniade in anul 1880, in stil clasicist; Palatul Arhiepiscopiei Ortodoxe, construit in anul 1887 de austro-ungari si donat mai tarziu Bisericii Ortodoxe Romane sau Palatul de Justitie, construit in stil eclectic in perioada 1898-1902.

Palate cu renume din Cluj-Napoca

Palatul Banffy, una dintre cele mai importante constructii in stil baroc din Transilvania, cu un frontispiciu rococo ce contine blazonul familiei Bannfy, este faimos si pentru cele sase statui ale personajelor din mitologie: Hercule, Apollo, Marte, Minerva, Diana si Perseu. Astazi, poti vizita aici Muzeul de Arta, deschis incepand cu anul 1951, ce prezinta opere deosebite ale unor artisti romani faimosi, cum ar fi Stefan Luchian, Theodor Pallady sau Nicolae Grigorescu.

Palatul Szeky, construit in stil neogotic pe malul raului Somes in anul 1893 de catre Miklós Széki, important farmacist al vremii si profesor universitar, adapostea pe colt Farmacia Matia Corvinul, care era direct legata de apartamentul proprietarului printr-o scara spiralata, iar astazi, farmacia care se gaseste inca la parter mai pastreaza din mobilierul neogotic si decoratiunilor vechii farmacii.

 

De Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul in Cluj-Napoca. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top