Now Reading
(P) Chania, unul dintre cele mai frumoase orase din Creta

(P) Chania, unul dintre cele mai frumoase orase din Creta

Revista Psychologies

Insula Creta, una dintre cele mai atragatoare destinatii grecesti de vacanta, este un loc incarcat de istorie, dominat de peisaje uluitoare marcate de plajele exotice mangaiate de apele precum cristalul si de padurile dese si vegetatia luxurianta care coboara pana aproape de coasta. Aici vei gasi numeroase statiuni interesante si diverse, de la cele cosmopolite, pline de viata, pana la cele linistite si pitoresti, unde sa te relaxezi in mijlocul naturii.

Traditie si modernitate in Chania

Orasul Chania, al doilea oras ca marime din Creta si capitala regiunii cu acelasi nume, este o asezare istorica situata la 60 km de Rethymno si 145 km de Heraklion Town. Acesta este unul dintre cele mai vechi orase din Creta, faimoas pentru conservarea impresionanta a monumentelor remarcabile si a caselor din timpurile venetienilor.

Caracterul sau mistic se imbina de minune cu frumusetea traditionala, iar orasul pitoresc este un loc autentic si plin de viata. Chania este format din doua asezari, vechiul si noul oras care coexista in armonie si astazi si isi farmeca vizitatorii cu numeroasele atractii, imbinand modernitatea cu traditia, atmosfera prietenoasa si ospitalitatea calda a grecilor pentru garantia unei experiente unice de vacanta.

Atractii deosebite din centrul vechi al Chania

Portul venetian se gaseste in inima orasului vechi al localitatii Chania, inconjurat fiind de alei pitoresti si strazi idilice cu o atmosfera unica, oferita mai ales de vilele bine conservate care au devenit restaurantele, tavernele si magazinele, impodobind aceasta zona. Vei gasi aici numeroase piete interesante pe care sa le strabati la pas, unde sa te plimbi nestingherit, inconjurat de cladiri vechi si moschei pe care sa le admiri pe indelete.

Cartierul aristocratic este plin de cladiri venetiene impresionante, dintre care se remarca cetatea Firkas, chiar la intrarea in port, construita in anul 1629, care adaposteste astazi Muzeul Naval si un teatru de vara. La capatul extrem al digului este Farul venetian din secolul al XVI-lea, un adevarat simbol al orasului Chania.

 

De Geanina Ichim

Sejur Creta

Hotel Elmi Suites 4*- de la 416 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top