Now Reading
Cum a salvat FOREO Crăciunul

Cum a salvat FOREO Crăciunul

Revista Psychologies
cum-a-salvat-foreo-crăciunul

– În mijlocul crizei de cipuri, puternicul brand suedez de beauty-tech FOREO deschide preînregistrarea de Black Friday pentru a se asigura că toată lumea își primește cadoul de Crăciun –

Deficitul de cipuri și tulburarea lanțului de aprovizionare adaugă presiune în plus asupra industriei tehnologice, lăsând sezonul de cadouri într-o ipostază incertă. Potrivit experților, această incertitudine s-ar putea extinde cu mult dincolo de sărbători și pe întregul an 2022, alimentând practic o cursă corporativă pentru a-și asigura cipurile înainte de cel mai aglomerat sezon de cumpărături al anului. Puternica companie suedeză de beauty-tech FOREO pătrunde adânc în cauzele crizei globale a cipurilor și explică posibilele efecte pe care le-ar putea avea acest fenomen asupra categoriei de beauty.

„În timpul pandemiei de COVID-19, am văzut cum consumatorii și-au îndreptat puternic atenția spre bunăstare și mindfulness, categorii dominate în mod tradițional de FOREO, ceea ce a dus la creșterea cererii pentru produsele noastre. Operăm în zona inovației și tehnologiei inteligente, așa că, desigur, suntem puternic afectați de deficitul de microcipuri. Ne străduim să ținem pasul cu cererea în continuă creștere, însă, având în vedere că ne așteaptă sezonul cadourilor, există o posibilitate rațională ca FOREO să rămână fără cipuri până la sărbători. Deoarece dezamăgirea fanilor FOREO nu este o opțiune, deschidem preînregistrarea pentru Black Friday, oferind clienților noștri fideli nu doar posibilitatea de a-și asigura dispozitivele dorite cu cea mai bună reducere a anului, ci și încă 5% reducere pentru preînregistrare. Recomandăm cu căldură tuturor pasionaților de beauty să folosească această oportunitate, deoarece dincolo de preînregistrare nu există nicio garanție că vom putea ține pasul cu cererea în exces de sărbători,explică Boris Trupcevic, CEO FOREO.

Încă dinainte de pandemia de coronavirus, industria cipurilor era tensionată din cauza cererii în creștere datorată dezvoltării 5G-ului. Pe măsură ce COVID-19 accelerează transformarea digitală, industria tehnologică se află sub o presiune imensă de a ține pasul cu comenzile adunate care continuă să se înmulțească. Lăsate la cheremul furnizorilor de cipuri, care nu pot ține ei înșiși pasul cu comenzile, multe companii sunt supuse testului suprem. Pandemia nu este singura cauză a întreruperii lanțului de aprovizionare al semiconductorilor. La începutul acestui an, unul dintre principalii furnizori din Japonia a avut un incendiu, în timp ce o furtună puternică de iarnă a închis furnizorul Intel din Texas. Un alt jucător cheie din Taiwan și-a întrerupt operațiunile din cauza secetei, punând practic industria tehnologică într-o criză globală de aprovizionare.

Lipsa forței de muncă și un sistem de distribuție scump sunt provocări suplimentare. Cercetările arată că 80% dintre producătorii de cipuri întâmpină dificultăți în a găsi muncitori calificați, iar costul transportului nu a fost niciodată mai mare. Costul trimiterii unui container de 12m din Asia în Europa a crescut de zece ori, de la 2.000 de dolari în 2020 la 20.000 de dolari în august 2021, atingând un record absolut. În 1990, până la 37% din fabricile de cipuri erau situate în SUA, în timp ce astăzi acest număr a scăzut la doar 12%, făcând din țările asiatice liderii absoluți în producția de semiconductori. Cu toate acestea, SUA a recunoscut importanța strategică a semiconductorilor în economia și securitatea națională și a dat legea „The CHIPS for America Act” Senatului, iar acum așteaptă răspuns din partea Camerei Reprezentanților. Legea ar asigura finanțare pentru industria cipurilor de 52 de miliarde de dolari pe parcursul a cinci ani.

„Industria tehnologiei se află într-un punct culminant, iar tehnologia de frumusețe nu este o excepție. Deși aceasta este cu siguranță o provocare, nu o considerăm neapărat negativă, ci mai degrabă un pas firesc în evoluția tehnologică. Ne aflăm în mijlocul unui boom tehnologic și, pe măsură ce lumea trece printr-o transformare digitală accelerată, microcipurile devin petrolul secolului 21. Noi, cei de la FOREO, facem tot posibilul pentru a asigura toate componentele pentru produsele noastre high-tech de ultimă oră, însă, odată cu presiunea în plus a sezonului de cadouri, soarta Crăciunului rămâne incertă pentru mulți consumatori și majoritatea producătorilor,” încheie Trupcevic.

Având în vedere faptul că această criză a semiconductoarelor se preconizează că va dura până în trimestrul IV al anului 2022 și că 44% dintre consumatori au estimat că vor cumpăra cadouri de Crăciun din sectorul de frumusețe la nivel global, preînregistrarea FOREO de Black Friday ar putea fi cel mai sigur pariu pentru a pune mâna pe cele mai dorite bunătăți de beauty-tech exact la timp pentru Crăciun!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top