Now Reading
Divertisment si psihologie alimentara la “Capitan in Bucatarie”

Divertisment si psihologie alimentara la “Capitan in Bucatarie”

Revista Psychologies

Emisiunea “Capitan in Bucatarie” este o emisiune de divertisment, prezentata de Camelia Capitanu. Desi numele o poate recomanda ca pe o emisiune de cooking, ea debordeaza de amuzament si momente delicioase la propriu si la figurat, prin povestea diferita a fiecarei editii in parte, dar si datorita invitatilor emisiunii, care vin sa impartaseasca nu doar din valoarea lor ca persoane publice, cat mai ales din valoarea lor ca oameni.

 

In cadrul emisiunii “ Capitan in Bucatarie”, un  alt element de noutate si de diferentiere prin valoare, il reprezinta rubrica “ Spune-mi ce mananci ca sa iti spun cine esti!”, realizata si prezentata de Catalina Olteanu, psiholog si life coach.

Aici sunt explicate din punct de vedere psihologic semnificatiile poftelor, a nevoii de un anumit gust, dorintele si preferintele culinare.

In formatiile sunt adaptate contextului si sunt prezentate in concordanta cu fiecare tema a emisiunii.

In episodul in care “Capitanul” a avut-o ca invitata pe cunoscuta artista Alexandra Ungureanu de la Crush, toata editia a fost construita in jurul notiunii de persoana activa, care incearca sa pastreze echilibrul dintre viata personala si cea profesionala.

In toata aglomeratia de zi cu zi, cu care fiecare dintre noi se confrunta, atunci cand ti se suprapun intalnirile, atunci cand telefonul suna continuu si mailurile nu inceteaza sa iti umple inbox-ul, bineinteles ca exista si tendinta de a manca pe graba…si despre asta a discutat psihologul emisiunii in aceasta editie :

“Viata mea e asemenea unui maraton. Nici sa mananc linistita nu am timp.  Daca si tu faci la fel, ar trebui sa stii ca nu esti tocmai echilibrat cand vine vorba de prioritati.

Esti genul care are tendinta de a pune nevoile celorlalti pe primul plan si de a uita uneori de propria persoana. Este bine sa ai grija la acest aspect. Stai bine insa la capitolul productivitate, si iti finalizezi proiectele cu succes de fiecare data!”

Emisiunea poate fi urmarita aici:

 

“ Este foarte important ca fiecare dintre noi sa inteleaga ca mintea si corpul nu sunt doua entitati separate si care functioneaza diferit, ci, din contra, ele sunt intr-o continua relatie si corespondenta.

Si atunci cand corpul ne transmite mesaje prin pofte, dureri, nevoia de un anumit gust, este bine sa il ascultam si cu atat mai mult sa putem interpreta si descifra mesajul”, spune Catalina Olteanu, psiholog & life coach.

In acest scop, emisiunea “Capitan in Bucatarie” vine in ajutorul telespectatorilor dar si al celor ce o vizioneaza in mediul online, aducand aceste informatii si transmitandu-le pe o cale usor de digerat, intr-o emisiune de divertisment.

 

Celelalte episoade sunt disponibile AICI.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top