Now Reading
Efectele benefice ale plantelor asupra psihicului. Cum te pot ajuta să-ți schimbi stilul de viață

Efectele benefice ale plantelor asupra psihicului. Cum te pot ajuta să-ți schimbi stilul de viață

Cu toții știm că plantele au puterea de a face oamenii fericiți. Pot transforma orice seară într-un eveniment special, atunci când sunt dăruite, te pot înveseli atunci când ești tristă sau pot transforma în mod spectaculos orice cameră.

Însă care este totuși puterea ascunsă a plantelor? Cum reușesc să ne influențeze starea psihică?

În acest material vei găsi răspunsurile la aceste întrebări. Iată așadar cum pot plantele să ne influențeze sănătatea mintală:

  • Grădinăritul și sănătatea ta mintală

Începem prin a-ți spune că nu numai plantele, dar și grădinăritul are un efect pozitiv asupra sănătății noastre psihice. Iar primăvara este momentul ideal să te apuci de un nou hobby. Fii fără grijă, am găsit chiar și un ghid de îngrijire a florilor, numai bun pentru începători. De altfel, un studiu din 2015 a scos la iveală faptul că nu mai puțin de 88% dintre oamenii care au hotărât se dedice timp grădinăritului au făcut-o din motive legate de sănătatea mintală. Asta pentru că este un hobby care oferă satisfacții și te obligă să petreci timp în natură, la aer proaspăt.

Grădinăritul poate fi gândit însă și ca o activitate de grup, una care să-ți permită mai mult timp alături de familie și prieteni. Cu timpul, puteți chiar să vă gândiți la proiecte mult mai ambițioase, ca propria mini-livadă.

  • Florile te pot ajuta să treci peste stările de anxietate

Stresul și anxietatea sunt, inevitabil, parte a vieții moderne. De exemplu, un studiu făcut în Marea Britanie în anul 2016 a scos la iveală faptul că 6% din populația Regatului suferă de anxietate.

Dacă și tu te confrunți cu o astfel de problemă, sunt multe soluții la care poți apela. Mersul la psiholog poate fi una dintre ele. Însă poți găsi și acasă moduri prin care să ții sub control stările de neliniște. Iar florile pot ajuta. Un studiu efectuat în anul 2008 a scos la iveală faptul că pacienții care aveau flori în camera de spital erau mai puțin stresați și mai optimiști în privința șanselor de recuperare.

Alege niște flori cu miros discret pentru dormitor și unele la ghiveci în camera de lucru, pentru un mediu plăcut, colorat și care să-ți insufle chef de viață și vitalitate.

  • Florile te pot ajuta să scapi de insomnie

Probabil nu mai trebuie să-ți spunem cât de important este somnul pentru sănătate. Acestea fiind spuse, află că lavanda este cea care te poate ajuta cel mai bine să ai un somn liniștit. Este dovedit că mirosul acestei plante ajută la reducerea ritmului cardiac și menține tensiunea în limite normale, fapt care te ajută să te relaxezi. Cu cât ești mai relaxată, cu atât mai repede vei adormi și cu atât mai liniștit îți va fi somnul.

Tu ce metode aplici pentru a elibera stresul și a scăpa de insomnie? Te-ai gândit vreodată să te apuci de grădinărit?

Sursa foto: Shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top