Now Reading
Independent de viitor: campanie de donații pentru Teatrul Apollo111

Independent de viitor: campanie de donații pentru Teatrul Apollo111

Revista Psychologies
independent-de-viitor-campanie-de-donații-pentru-teatrul-apollo111

Teatrul independent Apollo111 lansează campania de donații „Independent de viitor”. După un an în care spațiile culturale pentru arte performative au fost mai mult închise din cauza pandemiei COVID-19, și fără un sprijin real venit din partea autorităților pentru sectorul cultural independent, Apollo111 face un apel la spectatori: pentru a reporni motoarele teatrului, aceștia pot dona 2 euro prin SMS la 8846, își pot redirecționa 3,5% din impozitul pe venit pentru cauză sau pot face donații direct.

În centrul campaniei se află două scurtmetraje care spun povestea viitorului Apollo111, într-o lume în care restricțiile nu se ridică, iar artiștii sunt nevoiți să găsească soluții absurde pentru a continua să creeze. Pentru realizarea scurtmetrajelor, scenograful Marius Nițu a creat o impresionantă machetă arhitecturală a spațiului Apollo111, care a prins viață datorită unor păpuși de lemn animate. Vocile primului episod sunt asigurate de actorii Bogdan Dumitrache, István Téglás, Ioana Bugarin, Eduard Trifa și de Eugen Rădescu. Imaginea este semnată de Vlad Mihuțoiu. Filmul poate fi urmărit pe www.Apollo111.ro.

„Campania „Independent de viitor” vine într-un moment crucial pentru existența Apollo111, cât și pentru întregul sector cultural independent. Deși restricțiile în ceea ce privește sălile de spectacol au început să fie din nou ameliorate, redeschiderea unui teatru are în spate un efort uman, creativ și financiar mare și riscant: reluarea repetițiilor, pregătirea unei stagiuni scurte și nesigure, reactivarea angajaților care se află în șomaj tehnic, plata chiriei și utilităților după un an la limita precarității și susținerea acestui mecanism cu 50% din capacitate. Deși am participat la nenumărate discuții și am primit nenumărate promisiuni de la autorități în ultimele luni, până azi nu s-a concretizat nicio măsură de sprijin pentru spațiile culturale independente nici la nivel local, nici la nivel național. Așa că ne întoarcem spre spectatorii noștri și le cerem să ne susțină. Ne bucurăm că inițiativei noastre i s-au alăturat mulți prieteni artiști care ne-au ajutat să creăm câteva povești video pe care le vom posta online în următoarea perioadă. Înseamnă mult să știm că nu suntem singuri și sperăm că foarte curând vom reuși să redeschidem Apollo111 ca un spațiu liber de creație și distracție.”, a spus Bogdan Dumitrache, actor, unul dintre fondatorii Apollo111 și cel care semnează scenariul și regia scurtmetrajelor.

Campaniei i s-a alăturat și Radio Guerrilla, în calitate de partener principal. Materialele campaniei vor fi postate pe paginile de Facebook și Instagram ale Apollo111 în următoarea perioadă. Spectatorii vor putea dona 2 euro prin SMS la 8846 până în luna august, iar până pe 25 mai își pot redirecționa 3,5% din impozitul pe venit spre teatru descărcând formularul de pe www.Apollo111.ro.

Teatrul Apollo111 a reuşit în ultimii 5 ani să își creeze și consolideze rolul în viața culturală din București, propunând un program artistic complet: spectacole curajoase, concerte, expoziții, conferințe și petreceri. Ajuns rapid unul dintre cele mai vizibile spații independente pentru arte performative din oraș, Apollo111 s-a impus ca un loc de creație liber, pe scena căruia s-au produs spectacole inovatoare, premiate național și internațional, și selectate în cele mai importante festivaluri din țară. La Apollo111 au montat regizori tineri precum Andrei Măjeri, Iris Spiridon, Elena Morar sau Catinca Drăgănescu. Fiind situat în Palatul Universul, unul dintre cele mai efervescente puncte creative ale Bucureștiului, Apollo111 este cunoscut și ca un loc de petrecere și relaxare, fie vorba de nopțile din club sau serile pe terasa de lângă parcul Cișmigiu.

www.Apollo111.ro 

www.Facebook.com/Apollo111.ro

www.Instagram.com/Apollo111.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top