Now Reading
Internetul, o noua dependenta?

Internetul, o noua dependenta?

Revista Psychologies

Dependenta de internet a generat doua tipuri de explica­tii psihologice in r¢ndul specialistilor: unii cred ca de­pendenta aceasta trebuie clasificata drept o noua tulburare psihica de sine statatoare.

repere, stiri, dependenta, internetDependenta de internet a generat doua tipuri de explica­tii psihologice in r¢ndul specialistilor: unii cred ca de­pendenta aceasta trebuie clasificata drept o noua tulburare psihica de sine statatoare. Altii considera ca aceasta problema se afla in str¢nsa legatura cu anumite activitati care se desfasoara online: diverse jocuri, inclusiv cele de noroc, forumuri, pornografie.

Dovezile sustin mai ferm al doilea curent de opinie. Indivizii cu un grad mai mare de vulnerabilitate, cu un istoric legat de adictii si probleme de control al impulsului sunt mult mai expusi riscului de a deveni dependenti de internet, comparativ cu alte persoane care nu au acelasi istoric. Pe l¢nga implicatiile personale si sociale, acest comportament are consecinte si la locul de munca. Productivitatea poate scadea substantial in interiorul companiilor care nu gestioneaza eficient accesul angajatilor la internet.
Science Direct

de Catalina Cristescu
poze din arhiva Edipresse.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top