Now Reading
Jocul Păcii Mondiale la București

Jocul Păcii Mondiale la București

Înconjurat de 35 de copii între 10 și 14 ani, profesorul John Hunter începe să li se adreseze cerându-le scuze, în numele adulților, pentru starea dezastruoasă în care le lăsăm lumea. Ca părinte și ca dascăl, gândul ăsta nu are cum să nu te frământe. Iar asta face ca vorbele de deschidere ale lui John să se lase cu lacrimi printre oamenii mari care au venit să îl urmărească jucând World Peace Game (Jocul Păcii Mondiale) și să învețe să îl faciliteze la rândul lor.

 

John Hunter este un mare promotor al nonviolenței. În urma unei călătorii în India, Hunter a început să se preocupe de modul în care profesia lui de dascăl poate contribui la pacea în lume.

Expert în teoria inteligențelor multiple, și-a asumat ca misiune dezvoltarea de curicule și materiale didactice care să permită oricărui copil să își atingă potențialul maxim.

World Peace Game este invenția lui, jocul care i-a facilitat o invitație la Pentagon, l-a făcut celebru și a făcut din el o sursă de inspirație inestimabilă pentru școlile și părinții care vor ca educația să nu fie doar memorare de informație, ci și dezvoltarea de abilități de gândire, de soluționare de probleme, de cooperare, asezonate cu doze considerabile de compasiune.

Căci aceasta este adevărata educație pentru viață. Ce îl face pe John Hunter unic este faptul că el nu predă” elevilor găsirea de soluții, nici nu le ține prelegeri despre generozitate; el le oferă experiențe și întrebări care fac ca aceste calități să iasă la suprafață în mod natural și firesc.

Școala Verita și Asociația pentru Comunicare Non-violentă îl aduc pe John Hunter în România toamna aceasta.

El va vorbi într- o conferință pentru părinți și cadre didactice pe 26 septembrie la Hotel Sheraton, apoi va susține Masterclass-ul World Peace Game pentru viitori facilitatori între 27 septembrie și 1 octombrie la Școala Verita.

Detalii pe http://www.veritaschool.ro. Despre World Peace Game: http://worldpeacegame.org

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top