Now Reading
Jurnal de fapte bune

Jurnal de fapte bune

Revista Psychologies

S-a lansat Jurnal de fapte bune – un program de burse pentru copiii talentati, fara posibilitati financiare. Jurnal de fapte bune sustine copiii talentati la sport, arte sau invatatura, al caror vis de a atinge succesul este blocat de neajunsurile financiare. In 2015, proiectul va ajuta 30 de copii talentati cu burse in valoare totala de 360.000 de lei.

Jurnal de fapte bune este un program dezvoltat de Asociatia Pentru Familie cu sprijinul Caroli,  in parteneriat cu Libertatea si Fundatia Ringier. Toti cei care cunosc un copil talentat, cu posibilitati financiare reduse, sunt invitati pe platforma www.jurnaldefaptebune.ro. In doar cativa pasi simpli, ei pot inscrie copilul in competitia pentru cele 30 burse acordate de Asociatia Pentru Familie.

In Romania exista peste 200.000 de copii cu performante la invatatura, arte sau sport. In lupta cu saracia, 97% dintre acestia sunt fortati sa abandoneze drumul catre reusita. Pentru toti acesti copii cu potential, Asociatia Pentru Familie, cu sprijinul Caroli si in parteneriat cu Libertatea si Fundatia Ringier lanseaza astazi Jurnal de fapte bune: un program prin care 30 de copii talentati dar fara posibilitati materiale, vor fi sustinuti pe durata unui an intreg cu burse lunare in valoare de 1.000 de lei. Valoarea totala a burselor este de 360.000 de lei.

Oricine poate inscrie un copil talentat la sport, arte sau invatatura, accesand platforma online a proiectului, www.jurnaldefaptebune.ro. In plus, cei care doresc sa ofere sprijin suplimentar au la dispozitie mai multe variante de a se implica in program: prin promovarea unui caz precum si prin sustinerea directa cu bani sau materiale necesare pregatirii.

Pentru a fi eligibile, cazurile inscrise trebuie sa indeplineasca anumite criterii, cele mai importante fiind: 

  • Varsta maxima de 18 ani;
  • Dovada practicarii activitatii si a rezultatelor obtinute de copil in trecut in domeniile vizate de proiect: sport, arte (muzica, arte vizuale si artele spectacolului) si invatatura;
  • Situatia materiala a familiei. Copiii inscrisi trebuie sa provina din familii in care venitul net/membru nu depaseste 700 de lei lunar.

„Practicam performanta zi de zi, de aceea vrem sa o sustinem si in comunitatile din tara. Ne dorim sa fim alaturi de familiile din Romania si sa scriem, impreuna cu Asociatia Pentru Familie, povestile de viitor ale unor copii talentati care au neajunsuri financiare.

Jurnal de fapte bune le ofera o sansa reala de a atinge performanta, prin bursele lunare care ii vor ajuta sa isi dezvolte talentul in continuare.”, a declarat Ana Maria Bajan, Marketing, Business Development & PR Executive Director, Caroli Foods Group.

„Principala noastra misiune este de a fi aproape de familiile din Romania, sprijinindu-le in greutatile intampinate zi de zi. De aceea am initiat, cu sprijinul Caroli, Jurnal de fapte bune, un proiect care se doreste a fi un ajutor adus nu doar copiilor talentati, ci si famiilor si comunitatilor din care acestia fac parte. ”, a declarat Laura Dusleag, Director Asociatia Pentru Familie.

„Ne respectam statutul de cel mai important si mai cunoscut ziar din Romania. De ani de zile, saptamana de saptamana, oferim si cautam sprijin pentru copiii suferinzi de boli grave si, de cele mai multe ori, si reusim. As putea enumera mii de cazuri, in istoria de 25 de ani a ziarului. Jurnal de fapte bune este un proiect in care ne implicam cu toata convingerea si puterea, sustinerea copiilor in general fiind una dintre cele mai importante misiuni asumate de noi.”, a afirmat Catalin Alistari, Redactor Sef Libertatea.

In cuvintele Mironei Hritcu, directoarea Fundatiei Ringier, „Ne-am implicat in acest proiect avand convingerea ca putem intr-adevar schimba ceva in vietile acestor copii. Pornind de la premisa ca talentul nu tine cont nici de nivelul de trai, nici de locul nasterii, ne dorim sa ii facem cunoscuti si sa ii sprijinim, oferindu-le impulsul financiar de care au nevoie pentru a-si atinge potentialul”.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top