Now Reading
Jurnal de fapte bune: in proba vietii, Roberta aterizeaza in picioare

Jurnal de fapte bune: in proba vietii, Roberta aterizeaza in picioare

Revista Psychologies

Gimnastica romaneasca se afla intr-un punct de rascruce, dupa ce, in toamna, lotul de fete a parasit Campionatul Mondial cu cel mai slab rezultat din ultimii 40 de ani. O noua generatie se ridica insa in spate. Iar dintre fetitele care se pregatesc sa reinvie gloria sportului care a adus cele mai mari satisfactii Romaniei, Roberta Radu face o figura aparte.

Agitatie si forfota mare in sala de sport a scolii 24 din Capitala. 24 de fetite ca niste papusele imbracate in mov zboara, marunte si emotionate, dintr-o parte a salii.

Cu fruntea sus si picioarele intinse ca un arc, sar, se rasucesc in aer si aterizeaza sigur sau ezitant. Nu conteaza, sunt inca in timpul repetitiilor pentru spectacolul pe care, peste cateva minute, il vor tine in fata parintlor adunati ciorchine pe marginea incaperii.

Executa cu gratie si coordonare elemente tehnice la sol, adesea cu grad mare de dificultate. Pirueta, salt dublu, roata, linie acrobatica spre inainte si spre inapoi.Inca o data si inca o data,pana cand cele doua antrenoare, Mariana Campeanu-Silisteanu si Adriana Musat, le fac semn ca sunt gata, incalzite, pot incepe.

Se da drumul la spectacol, iar pustoaicele isi fac intrarea pe “All I Want For Christmas Is You”, in aplauzele entuziasmate ale familiilor.

Una dintre fetite, Roberta Radu, de doar 8 ani, are galerie numeroasa: in public se afla nu numai mama, Daniela, ci si nasii, care ii poarta de grija ca de propriul copil, si o prietena buna a mamei, atenta sa filmeze integral spectacolul – pentru Andreea, sora mai mare cu trei ani a Robertei, nevoita sa lipseasca azi pentru a se pregati la olimpiada de geografie.

 

Citeste continuarea articolului AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top