Now Reading
MIHAELA RADULESCU, TOMA COCONEA SI ANDREI ROSU VOR ALERGA PENTRU CEI CARE NU POT

MIHAELA RADULESCU, TOMA COCONEA SI ANDREI ROSU VOR ALERGA PENTRU CEI CARE NU POT

Revista Psychologies

Pe 4 mai 2014, ambasadorii locali Wings for Life World Run – Mihaela Radulescu, Toma Coconea si Andrei Rosu – vor lua startul celui mai mare eveniment de alergare din lume. Ei vor alerga pentru cei care nu pot si astfel vor ajuta la indeplinirea obiectivului Wings for Life – sa gaseasca un remediu impotriva traumatismelor coloanei vertebrale. George Balta, fost rugbyst, care se confrunta astazi cu aceasta problema si se afla intr-un scaun cu rotile din 2006 s-a alaturat si el proiectului Wings for Life World Run Romania.

 

Mihaela Radulescu doreste sa-si bata recordul personal la Wings for Life World Run

In cadrul evenimentului caritabil „No finish line” care se desfasoara la Monaco, Mihaela a reusit sa alerge 100 km in 7 zile. Pe 4 Mai 2014, ora 13:00 va lua startul la Bucuresti si va incerca sa-si doboare recordul personal.

„Chiar daca alergatul nu este tocmai sportul meu preferat, imi voi strange familia si prietenii si vom fi cu totii la start pentru ca numai impreuna putem grabi acest proces de cercetare si sa ajutam cat putem la gasirea unui remediu impotriva traumatismelor coloanei vertebrale”, a spus Mihaela.

 

Toma Coconea isi propune sa ajunga la 80 de kilometri

Poate ca pentru unii suna ca este un obiectiv greu de atins, dar pentru Toma nimic nu este imposibil. Pe 4 Mai isi doreste sa ajunga la 80 de kilometri. El si-a inceput deja antrenamentele si spera ca visul lui se va indeplini. Pana acum, recordul sau este de 140 km alergati intr-o singura zi, asa ca totul este posibil.

„Este o competitie cu un format unic si sentimentul ca alergi pentru o astfel de cauza, ca poti pune si tu umarul si sa ajuti iti da si mai multa forta si gasesti resurse nebanuite care te vor ajuta sa-ti impingi limitele. Nu este usor, insa nu este nici imposibil. Oricine poate participa la Wings for Life World Run atata timp cat a implinit 18 ani, indiferent ca este sportiv profesionist sau amator. Aici alergam impreuna, pentru o singura cauza”, a declarat Toma.

 

Andrei Rosu, dublul Ironman cu ambitie de fier

Andrei Rosu detine un record mondial omologat atat de Cartea Recordurilor, cat si de Academia Recordurilor Mondiale, pentru Timpul cel mai rapid de alergare a 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente si este singurul roman care a terminat o competitie Dublu Ironman. Rezultatele vorbesc de la sine, iar multi dintre noi nu vor reusi sa tina pasul cu el pe 4 mai.

„Nu mi-am setat niciun obiectiv numeric pentru ca stiu ca voi da tot ce voi putea pentru a ajunge cat mai departe. Sunt mandru ca sunt parte din acest proiect, ca pot face ceva pentru viitorul stiintei si domeniului cercetarii si pot fi un exemplu pentru un numar cat mai mare de oameni pe care doresc sa-i invit sa ni se alature la startul Wings for Life World Run”, spune Andrei.

 

George Balta, un adevarat luptator care spera sa stea din nou in picioare, intr-o zi

Pentru George Balta viata a luat o alta intorsatura in 2006, cand la un meci de pregatire, el fiind atunci rugbyst, a suferit un accident in urma caruia a ramas in scaun cu rotile. De atunci lupta sa se recupereze, orice progres redandu-i speranta ca intr-o zi se ve ridica si va merge din nou.

„Ma bucur ca exista fundatii care sprijinia aceasta cauza si ajuta proiectele de cercetare in gasirea unui remediu. Cred ca acest lucru va fi posibil, dat fiind ca medicina a evoluat foarte mult, insa nu stim cu exactitate cand se va intampla acest lucru. Este greu, stim, insa nu trebuie sa incetam sa speram”, a declarat George.

Pe 4 Mai 2014, ora 13:00 (ora Romaniei), mii de alergatori din peste 40 de locatii de pe 5 continente vor lua startul in evenimentul care schimba regulile unui maraton obisnuit; cursa nu are o distanta fixa si toti alergatorii din intreaga lume vor lua startul in acelasi timp. Niciodata, in istoria sportului nu a mai avut loc un astfel de eveniment. Toate acestea pentru a ajuta la indeplinirea misiunii Wings for Life: sa gaseasca un remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii.

 

La Bucuresti startul se va da in zona Pantelimon, iar traseul va continua pe DN3 – DN3A, pe ruta Bucuresti – Fetesti

Niciodata nu a mai avut loc o competitie ca aceasta. Nu exista o linie de finis, asa cum este la fiecare cursa traditionala. Aici, participantii vor alerga in fata unei “masini oficiale de finis”, fiecare masina fiind dotata cu acelasi echipament de cronometrare conectat la un clasament mondial in timp real. Dupa o jumatate de ora dupa ce participantii au luat startul, masina oficiala de finis va pleca in urma lor cu o viteza constanta. Odata ce masina oficiala de finis depaseste un participant, pentru acesta cursa se va incheia. Asa va decurge intreaga cursa pana cand cate un singur participant de sex masculin si unul de sex feminin din intreaga lume vor ramane in competitie. Numai ei vor fi incoronati drept campionii mondiali Wings for Life World Run.

Se estimeaza ca 3,000,000 de oameni din intreaga lume se confrunta cu afectiuni ale maduvei spinarii. In fiecare an, aproximativ 130,000 de persoane sunt implicate in accidente care le afecteaza maduva spinarii, urmate de paralizie – majoritatea persoanelor sunt victime ale unui accident rutier. Initiativele de cercetare in aceasta directie apartin in mare parte organizatiilor private. Fiind o organizatie non-profit, Wings for Life se bazeaza pe ajutor si donatii pentru a strange fonduri care sa sustina proiectele de cercetare. Wings for Life foloseste garantat 100% din donatiile primite pentru a fi folosite in proiectele de cercetare.

Cei care doresc sa ia parte la evenimentul de pe 4 Mai 2014, se pot inscrie pana pe 20 aprilie 2014 pe www.wingsforlifeworldrun.com. Ca organizator oficial al Wings for Life World Run in toate tarile participante, va asiguram ca 100% din incasarile generate de Wings for Life World Run, inclusiv taxa de inscriere, vor fi donate de Red Bull Group catre Wings for Life pentru cercetarea leziunilor maduvei spinarii.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top