Now Reading
O persoana din zece sufera de diabet

O persoana din zece sufera de diabet

Revista Psychologies

In Romania, numarul persoanelor care sufera de diabet creste tot mai mult de la un an la altul.

 

Conform unui studiu preliminar efectuat in luna mai 2013 de catre Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, numarul diabeticilor din tara a crescut cu 30% in ultimii doi ani, iar majoritatea celor care sufera de aceasta afectiune au peste 45 de ani. Diabetul zaharat poate fi considerat o problema majora de sanatate publica in Romania, in conditiile in care Federatia Internationala de Diabet estimeaza ca aproximativ 1,5 milioane de romani sufera de aceasta boala, iar circa 115 000 dintre ei urmeaza deja insulinoterapia.

Conform unor date furnizate de catre Organizaţia Mondiala a Sanatatii, in Romania anului 2011 o persoana din patru era obeza, iar una din doua avea probleme cu greutatea. In prezent, endocrinologii sunt de parere ca rata obezitatii in Romania este de circa 30%, ceea ce plaseaza tara intre primele zece europene in acest top. Astfel, specialistii anticipeaza o dublare a numarului de cazuri de diabet in urmatorii 20 de ani din cauza stilului de viata sedentar si a excesului alimentar.

In situatia ingrijoratoare in care aceasta boala ia o amploare din ce in ce mai mare in Romania, unii dintre cei mai buni specialisti in domeniul nutritiei, tratarii si profilaxiei diabetului, ofera solutii pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor metabolice si tratarea acestora prin dieto-terapia specifica si/sau medicamentos, in cadrul Clinicii Sanamed – Centrul de Excelenta in monitorizarea si tratamentul diabetului.

Website: http://www.sana-med.ro/

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top