Now Reading
O treime din copiii lumii sunt sedentari

O treime din copiii lumii sunt sedentari

Revista Psychologies

Se pare ca o treime din copiii lumii nu prea mai fac altceva decat sa se uite la televizor. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu facut asupra a 70 000 de adolescenti din 34 de tari. Din Argentina si pana in Zambia, cercetatoarea Regina Guthold de la OMS a descoperit ca jocurile pe calculator si televiziunea sunt principalele activitati recreative ale copiilor.

copii, sedentarism

Nu exista nicio diferenta in stilul de viata, chiar daca tarile sunt bogate sau sarace. Studiul a fost publicat in Journal of Pediatrics si a luat in calcul copii din America de Nord si de Sud, Asia, Europa si Orientul Mijlociu.

Cercetatorii spun ca activitatea fizica ideala ar trebui sa fie de o ora pe zi in aer liber, cel putin cinci zile pe saptamana. Cei care petrec trei sau mai multe ore pe zi privind la televizor, jucandu-se online sau vorbind cu prietenii la telefon sunt clasificati drept sedentari. Intre cauzele acestei schimbari dramatice de stil de viata ar putea fi urbanizarea intensa si folosirea transportului auto in detrimentul mersului pe jos. Regina Guthold spune ca acesti copii, si mai ales parintii lor, nu sunt destul de educati in privinta importantei sportului pentru sanatate.
Reuters

Foto: dreamstime.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top