Now Reading
(P) Istoria inelului de logodnă și importanța sa, simbolistica

(P) Istoria inelului de logodnă și importanța sa, simbolistica

Este purtat în cadrul unei ceremonii foarte emoţionante și importante pentru orice cuplu tânăr, poate avea forme și mărimi diverse, poate avea și pietre preţioase sau poate fi simplu.

Vorbim de inelul de logodnă, un simbol foarte puternic al uniunii și al dragostei pe care și-o poartă doi tineri care încep viața de cuplu cu dreptul. Deși s-ar crede că aceste inele de logodnă găsite la un preț bun în online au apărut relativ recent în tradiția comună, prezenţa lor este mult mai veche.

De pildă, întâlnim diverse modele inele de logodnă încă din timpul faraonilor, în Egiptul Antic, când erau văzute ca simbol al eternităţii. Din epoca romană multe inele de logodnă erau privite ca un angajament între doi soţi, erau ceva mai simple decât cele din prezent, nu aveau un preț prea mare și evident, nu se puteau cumpăra din online, așa cum e posibil astăzi. Materialele din care erau făcute inelele erau simple, fier, forma era la fel de simplă, un cerc.

Perioada medievală a adus modele inele de logodnă mai sofisticate, din aur și cu pietre preţioase. Rubinele roşii puteau fi găsite pe inele logodna clasice, la fel și safirul albastru, dar și diamante, pe care le întâlnim la multe modele inele logodna 2019.

Ce simbolizează inelul de logondă și de unde oferirea lui?

Diamantele erau perfecte pentru a simboliza legământul logodnei și promisiunea căsătoriei, așa cum sunt și astăzi, mărimea lor depindea mult de o mărime inele standard.

În India, de pildă, diamantele de la inele ofereau protecție împotriva forțelor răului, ele întreţineau focul iubirii și al pasiunii, de aceea poate le găsim în mai toate ofertele de inele logodna 2019.

Asocierea cu logodna a inelului obișnuit datează de acum 500 de ani, când arhiducele de Austria oferea iubitei un inel pentru logodnă, care semăna mult cu actualele inele logodna clasice, diferența fiind dată doar de mărime inele, aveam inele ceva mai mari.

Purtarea inelului pentru logodnă pe al patrulea deget de la mâna stângă are și o simbolistică puternică, menține iubirea dintre două persoană aprinsă, nu mai cauți dragostea în altă parte.

După 1300 inelul de logonda era și un simbol al apartenenţei cuiva, femeia care îl purta dădea de înțeles că deja are un viitor soț. În prezent simbolistica s-a păstrat în mare parte, inelele moderne cu pietre centrale de culoare impunătoare sunt preferate de cupluri și sunt purtate din ziua logodnei până când apare căsătoria și nunta, dar și după aceste evenimente.

La E-ring inelele de logodnă speciale au caracteristici de top și preţuri accesibile

Magazinul online E-ring.ro are o ofertă diversificată de inele pentru logodnă clasice sau cu diamante, pietre preţioase, din aur de cea mai bună calitate. Fiecare inel la comandă poate fi configurat cu ajutorul unei aplicații online, se aleg forma pietrei centrale, piatra respectivă, dimensiuni sau culoare, culoarea aurului de 14k, puritatea și măsura inelului.

Pietrele utilizate la realizarea inelelor sunt naturale, sunt alese în Anvers, toate inelele au certificat de garanţie și de calitate, se livrează în cutiuţă specială, mărimea lor ajustându-se gratuit înainte și după achiziționarea lor. Garanţiile oferite sunt de doi ani, până la cinci ani, o dată pe an întreţinerea e gratuită, curăţarea profesională este făcută fără costuri suplimentare.

Unele inele de la E-ring se pot transforma și în verighetă, pentru a putea fi purtate și la următorul eveniment important din viața cuplurilor, nunta. Plățile se fac și cu un card bancar, comenzile sunt plasate telefonic și sunt preluate imediat spre livrare.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top