Now Reading
(P) Unitul dentar – o achiziție indispensabilă cabinetului tău stomatologic

(P) Unitul dentar – o achiziție indispensabilă cabinetului tău stomatologic

Calitatea echipamentelor din clinica sau din cabinetul stomatologic în care activezi sunt extrem de importante, iar asta deoarece pot facilita procedurile. Printre cele mai importante dotări ce nu pot lipsi de pe lista ta de cumpărături se numără unitul dentar.

Dar care sunt factorii pe care trebuie să îi ai în considerare atunci când alegi unitul stomatologic? În cele ce urmează, îți vom prezenta principalele criterii de care ar trebui să ții cont pentru a fi sigur că faci o alegere excelentă.

Detalii tehnice ergonomice

Va trebui să optezi pentru un unit dentar ergonomic care să îți ușureze munca, asigurându-ți un acces cât mai facil și un grad de confort sporit. De asemenea, va trebui să acorzi o atenție sporită unitului dentar pe care îl alegi astfel încât să nu neglijezi nici confortul pe care îl simte pacientul. Dar cum trebuie să fie unitul dentar?

  • Unitul stomatologic trebuie să permită poziționarea pacientului în clinostatism în anumite unghiuri (spre exemplu, unghiul dintre gambă și coapsă va trebui să fie situat la maxim 15°, iar cel dintre șold și coapsă la 135°);
  • Alege unitul dentar cu o bază care să coboare până la 50 cm aproape de sol.
  • Unitul dentar care nu este prevăzut cu toate instrumentele necesare sau care nu prezintă atât siguranță, cât și confort va cauza neplăceri atât pacientului, cât și medicului stomatolog.

Preț

Este de la sine înțeles că atunci când îți deschizi propriul cabinet ai nevoie de o mulțime de dotări și de echipamente. Dar chiar dacă trebuie să efectuezi o serie de investiții, acest lucru nu înseamnă că trebuie să te orientezi către cele mai mici oferte de preț de pe piața de profil. De cele mai multe ori calitatea lasă de dorit ceea ce va duce în mod automat la alte cheltuieli suplimentare.

Design

Aspectul unitului dentar este o altă caracteristică de care ar trebui să ții cont în cadrul procesului de selecție. Nu doar funcționalitatea este importantă, ci și latura estetică a unitului dentar deoarece, pe de-o parte, creează un spațiu plăcut, iar pe de altă parte asigură un confort fizic și psihic pacientului.

Magazinul online Dentex te așteaptă cu oferte excelente

Fără îndoială că alegerea unitului dentar influențează calitatea lucrării efectuate de stomatolog, iar din acest motiv este deosebit de importantă. Pe dentex.ro găsești unituri dentare de cea mai bună calitate la cel mai bun raport dintre calitate și preț.

Cei de la Dentex te așteaptă cu oferte excelente la achiziții stomatologice – de la produse ideale pentru cabinetul tău -restaurare,  produse de igienă, protetică și implantologie, dar și pentru laborator – fie că vorbim despre consumabile și echipamente de laborator.

Mai mult decât atât, cei care comandă de pe dentex.ro beneficiază de un serviciu de livrări rapide astfel că vor intra în posesia articolelor comandate în termen de 24 de ore.

Unitul dentar Zevadent Slovacia Optimal06 (800)

Printre cele mai apreciate produse de pe site se numără unitul dentar Zevadent Slovacia Optimal. Acesta se află pe lista recomandărilor de top a specialiștilor, fiind adecvat pentru toate tipurile de tratament stomatologic. Acest unit dentar este compus din

  • Scaun

Acesta poate fi acționat cu mișcări electromecanice, iar spătarul și tetiera se pot regla complet.

  • Grup hidric

Anexat scaunului, brațul articulat permite ajustarea înălțimii mesei pe care o utilizează stomatologul. În plus, grupul hidric prezintă accesorii opționale pentru aspiratorul chirurgical, separator amalgam și boiler. Fiind fixată împreună cu unitul, partea hidrică se mișcă împreună.

  • Lampă cu bec cu halogen

Se fixează pe același suport al brațului și prezintă un grad sporit de ajustabilitate pentru a putea fi plasată în poziția necesară tratamentului ce urmează a fi implementat. Tot aici se poate plasa și monitorul LCD pentru camera intraorală.

  • Masa medicului cu instrumentar și piese de mână

În acest spațiu se află instrumentele principale – seringa cu 3 funcții, turbina de mare viteză, micromotorul electric cu piese de mână, opțional detartrajul, precum și lampa de fotopolimerizare cu LED. Înălțimea mesei poate fi ajustată, eliberând frâna brațului articulat, rotind mânerul și orientând masa în poziția dorită. De asemenea, mânerul frânei trebuie strâns pentru a bloca masa în poziția respectivă.

Dacă dorești să comanzi acest unit dentar, dacă ai nevoie de mai multe informații sau pentru a plasa o comandă, accesează site-ul magazinului Dentex.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top