Now Reading
Părinți și specialiști reuniți la IACB 2018

Părinți și specialiști reuniți la IACB 2018

intalnire parinti si terapeuti IACB 2018

Conferința Internațională IACB 2018 vine ca o continuare firească după succesul de anul trecut și devine cel mai important eveniment din România dedicat autismului.

Conferinta este organizată de către AITA – Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, și aduce la București părinți, specialiști, persoane cu autism, reprezentanți ai ONG-urilor din țară, numeroși lectori români și internaționali.

Conferinta se defășoară pe parcursul a 3 zile, în perioada 19 – 21 octombrie 2018, și va supune discuției terapiile de care au nevoie persoanele cu autism, servicii și abordări, identificând atât nevoi cât și soluții și resurse, prin lucrări complex documentate.

Lectorii ne vor încânta cu dovezi științifice, dar și cu multă emoție, devenind, ca de fiecare dată, pentru mulți dintre noi, inspirație și modele de bună practică din România și din alte țări. IACB pune în centru evenimentului părinții copiilor cu autism, care reprezintă vocea cea mai puternică și forța în a schimba lucrurile în România în acest domeniu.

Carmen Moldovan și Ana Dragu sunt două mămici excepționale, devenite specialiști pentru a-și susține copiii cu autism. Ana Dragu este mămica unui copil cu autism, dar, în același timp, este și psiholog, psihoterapeut
cognitiv-comportamental în supervizare, terapeut ABA, președinte Asociația Autism Europa Bistrița,
coordonator Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița.

Are o experiența de peste 8 ani de asistență socioterapeutică pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist și familile acestora. Ana Dragu este autorul cărții Mâini cuminți – Copilul meu autist și fondatorul revistei despre autism 2 Elefanți.

De la înființare, Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț a avut o misiune specială: integrarea copiilor cu TSA în învățământul de masă. În prezent, în Bistrița-Năsăud, zeci de copii cu tulburări de spectru autist, indiferent de gradul de afectare, frecventează învățământul de masă.

În ultimii 2 ani, 250 de cadre didactice din județ au fost formate de specialiștii Centrului în tehnici de integrare a copiilor, cu cerințe educative speciale în general și autism în special, în învățământul de masă.

Succesul a fost posibil datorită colaborării cu autoritățile locale și, mai ales, datorită unui nivel înalt de abilitare și implicare a părinților. Beneficiarii noștri își cunosc drepturile, știu ce e mai bine pentru copii lor și sunt implicați inclusiv în procesul terapeutic.

Carmen-Adriana Moldovan este expert fiscalitate licențiată a Academiei de Studii Economice București, consultant fiscal acreditat de Camera Consultanților Fiscali din România, Auditor financiar acreditat, Expert contabil acreditat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România.

De asemenea este mama a unor gemeni, băieți, în vârstă de 9 ani diagnosticați în anul 2012 cu TSA, școlarizați amândoi în școli de masă și evoluând (unul din ei) spre diagnosticul de Asperger.

Carmen Moldovan vine la IACB cu toată experiența și căldura, forța și grija pentru pentru persoanele cu autism și ne prezintă drepturile legale ale copiilor, părinților și adulților cu autism din România: dreptul de a avea însoțitor la grădiniță sau școală, facilitățile fiscale, drepturile la concedii de odihnă sau de boală, etc.

În România, ca de altfel peste tot în lume, părinții sunt o voce, care alături de specialiști schimbă lucrurile și mentalitățile și au grijă ca drepturile copiilor, părinților și adulților cu autism să le fie respectate.

Dacă până acum aveai impesia că nu știi de unde să o apuci sau care sunt resursele la care poți apela, e timpul ca lucrurile să se schimbe și totul să devină mai ușor. Informațiile de care ai nevoie sunt puse la un loc pentru tine în cadrul IACB.

Pe larg, despre evenimentul la care vă așteptăm în toamnă, găsiți informații pe www.iacb.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top