Now Reading
(P) Pefkohori, un paradis ecologic din Halkidiki

(P) Pefkohori, un paradis ecologic din Halkidiki

Revista Psychologies

Mic sat de pescari pozitionat pe bratul Kassandra al peninsulei Halkidiki, Pefkohori este o adevarata oaza de relaxare pentru turistii din toate colturile Europei, in cautarea naturii si a locurilor traditionale. Binecuvantata cu peisaje rupte din basme, asezarea imbina delicat obiceiurile macedonene cu modernitatea, oferind calatorilor toate facilitatile de care au nevoie.

 

Satul ramas autentic in ciuda numarului mare de turisti

Plaja lunga cu nisip alb si fin este dotata cu selonguri, umbrelute si beach baruri, iar de-a lungul acesteia se afla o faleza intesata cu magazine de suveniruri, restaurante si localuri traditionale unde poti servi peste gatit in stil traditional si delicii pe care nu le vei gusta in nicio alta zona a peninsulei.

Dis de dimineata vei zari in micul port pescarii care isi expun marfa prinsa. Poti cumpara peste sau fructe de mare proaspete, iar daca vrei sa le servesti intr-un mod autentic, in zona vei gasi o taverna unde patroana localului iti pregateste bunatatile pe loc.

 

Ape de cristal inconjurate de parcuri naturale

Satul este foarte pitoresc chiar daca numarul turistilor este in continua crestere. Strazile stramte sunt garnisite cu lamai, leandrii si roze in culori pastel, iar casele albe in stil specific macedonean nu sunt mai inalte de doua etaje. Cu o istorie lunga si nu tocmai frumoasa, Pefkohori a fost de mai multe ori ars din temelii de catre pirati, dar de fiecare data a renascut din propria cenusa… Inca mai pastreaza vechi constructii din perioadele demult uitate, cateva ruine ale unor edificii de cult, dar si cladiri de patrimoniu care au fost restaurate aproape in totalitate.

Considerat un paradis ecologic, Pefkohori se mandreste cu paduri de pini si vegetatie luxurianta intrate sub protectia nationala, fiind perfect pentru vacantele in familie cu cei mici, dar si pentru tinerii dornici de relaxare la soare.

 

De Madalina Isar

Sejur Halkidiki

Vila Panorama – de la 167 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transpot cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top