Now Reading
Primul Retreat de Artă Botanică

Primul Retreat de Artă Botanică

Revista Psychologies
primul-retreat-de-artă-botanică

În perioada 25-28 mai, va avea loc la Viscri, în Transilvania, primul Retreat De Artă Botanică, dedicat iubitorilor de natură și pasionaților de ilustrație botanică. Programul încurajează experimentul cu tehnici diverse, schițe și desenul pe diferite tipuri de hârtie, ilustrație și caligrafie, fiind totodată o ocazie excelentă de relaxare, drumeții și timp petrecut în aer liber.

Acest retreat este recomandat cursanților cu o minimă experiență în desen sau pictură, iar pentru cei care nu au experiență, poate fi o ocazie bună de a descoperi arta botanică. Îndrumarea este individuală, iar subiectele de lucru vor fi alese în funcție de complexitatea potrivită.

irina-neacşu-retreat-artă-botanicăÎn sesiunile de curs se va discuta despre compoziție, concept, abordare poetică a unui subiect botanic, despre diferite tehnici de redare, moduri de desen și de schițare folosite în ilustraţia botanică.O zi va fi de lucru în aer liber, cu schițe, desen și pictură, precum şi realizarea câtorva pagini de ierbar.

Programul include şi o vizită la biserica fortificată din Viscri, plimbare pe dealurile din împrejurimi, precum şi un picnic în natură.

Cursul este dedicat adulților. Copiii peste 12 ani pot participa la sesiunile de curs dacă sunt însoțiți în retreat de un adult. Numărul maxim de participanţi este 10, cu respectarea normelor de siguranţă şi distanţare impuse de pandemie.

Cazarea va fi la Viscri 125, o pensiune cu mobilă tradițională și covoare țesute de mână, aflată la 5 minute de biserica fortificată din localitate.

Proiectul este iniţiat de Irina Neacşu, designer și artist botanic, membru al American Society of Botanical Artists”, care va fi şi lector al cursului de ilustraţie botanică.

Mai multe detalii, precum şi programul complet, se găsesc online pe pagina de Facebook Irina Neacsu Studio.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top