Now Reading
Romanii isi rezerva iarna vacanta de vara, ca sa plateasca mai putin! Vanzarile Early Booking au crescut cu peste 50%

Romanii isi rezerva iarna vacanta de vara, ca sa plateasca mai putin! Vanzarile Early Booking au crescut cu peste 50%

Revista Psychologies

Din ce in ce mai multi turisti romani prefera sa-si cumpere din timp concediul pentru anul viitor, pentru a putea beneficia de Early Booking. In sezonul rece, reducerile ajung chiar si pana la 50% pentru unele destinatii. Numarul sejururilor pentru vara 2017, achizitionate inca de la inceputul lunii noiembrie, a crescut in medie cu 55%, potrivit unui studiu efectuat de cea mai mare agentie de turism din Romania, Christian Tour.

 

 

Cea mai spectaculoasa crestere a cererii, de pana la 75%, se inregistreaza pentru statiunile de pe litoralul turcesc (Antalya, dar si Coasta Egee). Aceste pachete reprezinta circa 40% din tot volumul de vanzari Early Booking de la finalul acestui an.

Turcia se afla si in topul destinatiilor cu cele mai mari discounturi pentru pachetele achizitionate pana la jumatatea lunii decembrie.

Vacantele in Antalya au reduceri semnificative, de pana la 50%, iar cele din Kusadasi de pana la 40%.

Antalya este destinatia ideala pentru familiile cu copii din Romania, „iubitoare” de Early Booking, care isi organizeaza din timp vacanta principala din an (pentru care aloca si cel mai mare buget), dorind ca aceasta sa coincida cu vacanta copiilor, dupa data de 15 iunie.

Aceasta categorie de turisti cauta pachete all inclusive in resorturi pentru familii, in apropiere de plaja si cu locuri de joaca pentru cei mici.

Grecia a ramas si pentru anul 2017 favorita publicului roman. Rezervarile pentru insulele Zakynthos sau Santorini au crescut cu 45%, respectiv 43%, pe fondul unor preturi mai mici cu pana la 50%, prin programele Early Booking.

De aceleasi discounturi se bucura si pachetele in Corfu, Thassos, Halkidiki si Lefkada, dar si litoralul bulgaresc al Marii Negre.

Au beneficiat de reduceri de 30-40% si cei care au achizitionat vacante in Kusadasi, Creta, Rhodos si Santorini, dar si pe litoralul romanesc.

Interesul turistilor pentru Santorini a crescut cu 45%, pentru Zakynthos cu 43%, pentru Mallorca cu 38% , iar pentru litoralul romanesc cu 35%.

„Interesul crescut pentru pachetele Early Booking se explica si prin faptul ca turistii isi doresc sa aleaga hoteluri de rang superior si stiu ca acestea, de obicei, devin sold out cu mult timp inainte de plecare.

Aceasta dorinta este justificata si de faptul ca reducerile sunt cu atat mai consistente, cu cat hotelul este mai bun si, in consecinta, mai scump.

De pilda, pentru un sejur de 7 nopti, All Inclusive, la un hotel de 5* din Turcia, o familie cu 2 copii plateste cu pana la 1250 euro mai putin  daca alege sa rezerve sejurul prin programul Early Booking, iar cu suma economisita isi poate organiza si un city break in Europa pentru intreaga familie.”, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Noutatea sezonului de vara 2017, pentru turistii romani pasionati de vacantele la mare, este Gran Canaria, destinatie care incepe sa fie tot mai cautata.

Se constata, in general, o crestere a apetitului pentru o serie de destinatii de litoral din Spania precum Mallorca, Tenerife si Costa Brava.

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top