Now Reading
(P) Skiathos, perla din arhipelagul Sporadelor

(P) Skiathos, perla din arhipelagul Sporadelor

Revista Psychologies

Skiathos, situata in bazinul nordic al Marii Egee, este una dintre cele mai boeme destinatii de vacanta… O insula cosmopolita binecuvantata de natura cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia ce ispitesc vizitatorii cu nisipul auriu, gri sau alb si cu apele cristaline desenate in nuante magice de albastru.

 

Koukounaries, cea mai frumoasa plaja a insulei

Cele mai multe dintre orasele, satele si statiunile din Skiathos se gasesc de-a lungul coastei de sud, de la capitala insulei, in est, pana la statiunea Koukounaries, cu o plaja ce se intinde pe o lungime de 1 km, in partea de vest.

In schimb, partea de nord a insulei este destul de lipsita de dezvoltare, dominata de un peisaj muntos si mai abrupt decat in sud. Chiar si asa, vei intalni aici cateva plaje fabuloase, care te vor cuceri de la prima vedere, precum si un oras abandonat, cunoscut sub numele de Kastro, pe care vizitatorii il pot explora pe indelete.

 

O insula care gazduieste mai bine de 69 de fasii de nisip

Insula Skiathos asteapta vizitatori de toate varstele, cu cele mai variate pasiuni, pentru ca fiecare isi va gasi locul aici. Exista o mare diversitate de lucruri pe care le poti vedea si pe care le poti face in Skiathos, cum ar fi vizitarea uneia dintre multele biserici vechi sau manastiri, te poti imbarca la o excursie de o zi in jurul insulei, sau poti pur si simplu explora stradutele inguste sau aleile impadurile ale orasului Skiathos.

In timp ce aventurierii se pot delecta cu numeroase sporturi acvatice precum scuba diving, snorkeling, rafting sau surf, gratie bogatiilor marii, dar si a valurilor care in unele zone ating inaltimi fantastice. Pentru relaxare alege zone precum Troulos sau Koukounaries.

In toate satele din Skiathos vei gasi o gama fantastica de restaurante si taverne, cea mai buna selectie fiind disponibila in Skiathos Town, care de altfel nu dezamageste nici in materie de viata de noapte. Te asteapta aici o mare selectie de baruri, cafenele, taverne, restaurante si cluburi de noapte care satisfac toate gusturile.

 

De Geanina Ichim

Sejur Skiathos

Villa Angela- de la 112 euro/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top