Now Reading
Smiley lansează piesa „Flori de plastic” și scurtmetrajul animat conceput ca videoclip 

Smiley lansează piesa „Flori de plastic” și scurtmetrajul animat conceput ca videoclip 

10 martie 2017. 10 ani de carieră solo. Prima lansare de piesă și videoclip Smiley dintr-o serie de 10 în 10 luni, pe data de 10 a fiecărei luni. Totul sub numele de #Smiley10, o confesiune muzicală multimedia, un maraton de lansări și inovații ce vor fi dezvăluite în decursul unui an.

 

 

Smiley lansează astăzi o piesă-manifest, Flori de plastic”, cu un videoclip atipic, un scurtmetraj de animație, înscris la mai multe festivaluri internaționale de film din întreaga lume, semnat de Vlad Bota, Claudia Ilea, Andra Vlăsceanu și Bogdan Topîrceanu, absolvenți de master de Arte Plastice la Universitatea Națională de Arte, București.

 

Realizat printr-o îmbinare a tehnicilor de animație tradițională cu tehnici digitale de animație 2D pentru efecte speciale, editare și compozitare, scurtmetrajul conceput ca videoclip pentru piesa Flori de plastic” este constituit din 3300 de cadre desenate digital și realizate în decurs de 3 luni.

Scenariul și direcția grafică a scurtmetrajului Flori de plastic” conturează, similar mesajului piesei, o lume dură, rigidă și copleșitoare în care sinteticul imită realitatea cu multă acuratețe.

Astfel că în scurtmetrajul animat, Smiley își cântă manifestul împotriva florilor de plastic” și ajunge în doar câteva minute de la tânărul la bătrânul Smiley, de la culoare la tern, de la aparent frumos la plastic, de la viață la lipsa ei.

“Ce mă îmbătrânește? Lipsa esenței, aparenta perfecțiune, forma fără fond. Flori de plastic” este o piesa în care îmbătrânesc de-a binelea și în care și povestesc de ce.

Mi s-a părut că după ce am scris-o, am reușit cumva să opresc timpul, îmbătrânirea și efectele florilor de plastic” din jurul meu.”, povestește Smiley despre noua sa piesă, prima pe care o lansează dintr-o serie de 10 piese și videoclipuri-confesiune prin care marchează 10 ani de carieră solo.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top