Now Reading
Cous cous-ul în alimentația bebelușilor

Cous cous-ul în alimentația bebelușilor

alexandra-tudor
cous-cous-ul-în-alimentația-bebelușilor

Cous cous-ul este o mâncare făcută în principal din griș obținut din făină de grâu dur, ce se prepară la abur. Acesta este servit în mod tradițional alături de o tocană din carne sau legume.

Când pot mânca bebelușii cous cous?

Cous cous-ul poate fi introdus de îndată ce bebelușul începe să mănânce mâncăruri solide, în general, în jurul vârstei de 6 luni. Dacă nu ați introdus deja grâul, începeți cu o cantitate mică de cous cous la început, deoarece acesta conține grâu, un alergen alimentar obișnuit la copii.

Este cous cous-ul sănătos pentru bebeluși?

Da, atunci când este consumat ca parte a unei diete echilibrate. Cous cous-ul oferă o mulțime de carbohidrați pentru a energiza corpul în creștere al bebelușului. Vitaminele și mineralele variază în funcție de tipul de cereale folosit pentru a face cous cous, cerealele integrale și cerealele îmbogățite oferind mai multe fibre, proteine și alți nutrienți esențiali, cum ar fi fierul. Încercați să serviți cous cous-ul ca parte a unei mese hrănitoare și echilibrate, în mod ideal cu legume gătite și proteine din carne, fructe de mare sau leguminoase și experimentați cous cous-ul gătit în diferite lichide, cum ar fi lapte, supă de carne sau bulion de legume pentru a crește aroma și nutriția.

Cum se servește cous cous pentru bebelușii autodiversificați?

Fiecare copil se dezvoltă în propriul său ritm, iar sugestiile despre cum să pregătiți anumite alimente sunt generalizări pentru un public larg. Copilul dumneavoastră cu nevoi sau considerații dincolo de practicile general acceptate. Pentru a determina recomandările privind dimensiunea și forma alimentelor, folosim cele mai bune informații științifice disponibile cu privire la dezvoltarea motrică grosieră, fină și orală pentru a minimiza riscul de sufocare. Sugestiile de pregătire pe care le oferim sunt doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfaturile individuale, specifice copilului, de la medicul dumneavoastră pediatru. Este imposibil să eliminați pe deplin orice risc ca un bebeluș sau un copil să se sufoce cu orice lichid, piure sau mâncare. Vă sfătuim să urmați toate protocoalele de siguranță pe care vi le sugerăm pentru a crea un mediu de alimentație sigur și pentru a face alegeri educate pentru copilul dumneavoastră cu privire la nevoile specifice ale acestuia.

De 6 la 12 luni

Serviți cous cous-ul alături de alimente moi, cum ar fi piure de fructe sau legume fierte, leguminoase, iaurt neîndulcit, astfel încât mărgelele de cous cous să se agațe mai ușor de mâini. Atunci când serviți cous cous, este o idee bună să aveți la îndemâna copilului o cană de apă pentru a vă asigura că gura este goală după masă, deoarece bucățile mici de cous cous ar putea rămâne cu ușurință în urmă.

De la 12 la 24 de luni

E timpul pentru ustensile! Continuați să serviți cous cous-ul cu alimente moi, de care se poate lega și încercați să oferiți o furculiță sau o lingură pentru ca bebelușul să le exerseze. Nu vă faceți griji dacă un copil mic nu este interesat să folosească un ustensil și dorește să continue să mănânce cu mâinile. Încercați să nu puneți prea multă presiune – utilizarea constantă și precisă a ustensilelor va veni în timp util – probabil între 18 și 24 de luni.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top