Now Reading
De ce pastele vin în atât de multe forme și dimensiuni?

De ce pastele vin în atât de multe forme și dimensiuni?

alexandra-tudor
de-ce-pastele-vin-în-atât-de-multe-forme-și-dimensiuni

Pastele vin în diferite forme și dimensiuni. De fapt, există aproximativ 350 de tipuri diferite de paste în întreaga lume. Acești tăiței pot fi organizați în mai multe grupuri diferite, inclusiv paste lungi (spaghete, fettucine), tuburi (penne), umplute (tortellini, ravioli) și multe altele!

Bucătarii folosesc diferite forme și dimensiuni de paste în scopuri diferite, deoarece anumite forme țin diferite sosuri mai bine decât altele. Pastele subțiri funcționează mai bine cu sosul subțire pe bază de ulei, în timp ce sosurile mai groase funcționează mai bine cu paste mai groase și mai grele. Pastele plate se potrivesc bine cu sosurile de smântână, în timp ce sosurile pe bază de roșii par să se agațe mai bine de pastele rotunde. Care sunt cele mai cunoscute tipuri de paste?

  • Capelli d’angelo: cunoscute sub numele de fidea, aceste paste foarte subțiri sunt potrivite pentru supe limpezi sau sosuri pe bază de ulei.
  • Cavatappi: cunoscute și sub denumirea de paste „melci”, blochează aroma prin spiralele sale strânse; forma se asortează bine atât cu sosurile simple, cât și cu sosurile sofisticate, în același timp excelentă și pentru salatele de paste.
  • Conchiglie: cunoscute mai frecvent sub denumirea de „cochilii”, aceste paste sunt un adaos excelent la supe sau ca bază a unei salate; acestea pot fi folosite și în locul macaroanelor atunci când se prepară macaroane cu brânză. Cojile mai mari sunt cele mai bune atunci când sunt umplute cu un amestec de brânză, carne și legume.
  • Tăiței cu ou: pot fi copți, folosiți în supe sau salate sau acoperiți cu smântână, roșii, brânză sau sosuri de carne; utilizați, de obicei, pentru stroganoff, acești tăiței au multe utilizări grozave.
  • Farfalle: probabil ați auzit de ei și sub denumirea de „papioane” sau „fundițe”, forma lor fiind suficient de groasă pentru o varietate de sosuri.
  • Fettuccine: aceste paste tăiate lung sunt, cel mai frecvent, folosite cu un sos cremos pentru prepararea Fettuccine Alfredo.
  • Fusilli: Aceste paste în formă de spirală, sunt cuprinse în multe salate de paste; pot fi acoperite cu orice sos și se coc bine și în caserole.
  • Lasagna: creată folosind legume tocate, brânzeturi și orice fel de sos, de obicei unul din carne, poate fi preparată din timp pentru a se congela pentru o dată ulterioară.
  • Penne: se asortează bine cu aproape orice tip de sos, dar este excepțional atunci când este asociat cu un sos gros; această formă este excelentă și pentru preparatele coapte.
  • Ravioli: aceste paste în formă pătrată sunt, de asemenea, folosite într-un fel de mâncare comun numit după sine; au o umplutură formată din ingrediente precum brânză, carne, legume și condimente. Se pot servi cu un sos roșu sau cu unt, ulei sau smântână.
  • Rigatoni: crestele și găurile din aceste paste le fac perfecte pentru orice sos, de la smântână sau brânză până la cele mai consistente sosuri de carne.
  • Spaghete: forma preferată de paste din America, spaghetele sunt de obicei servite cu un sos pe bază de roșii și chiftele; cu toate acestea, ele pot fi folosite cu aproape orice tip de sos, în caserole sau feluri de mâncare prăjite.
  • Tortellini: aceste paste în formă de inel sunt de obicei umplute cu brânză, carne, legume sau o combinație de trei.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top