Now Reading
Raluca Vasile. O poveste cu parfum de magnolie, fericire și sublim

Raluca Vasile. O poveste cu parfum de magnolie, fericire și sublim

raluca-vasile-o-poveste-cu-parfum-de-magnolie-fericire-și-sublim

Se spune că nimic nu îmbracă atât de frumos și complet trupul unei femei, așa cum o face parfumul. Pentru că, dincolo de rolul de accesoriu, asta înseamnă, în esență, parfumul: senzualitate, eleganță, atitudine și emoție.

Parfumul spune practic o poveste despre tine, îl alegi ca pe o formă subtilă de a te prezenta lumii așa cum ești sau te simți într-un anumit moment. Este amprenta ta personală, acel ceva sublim cu care poți fi asociat și prin care poți crea amintiri olfactive.

Mirosul mamei, mirosul iubirii, mirosul copilăriei, al primăverii. Miros de lemn, de fruct, de floare… Mirosul este primul pe care îl conștientizăm și cel mai profund simț. De aceea asociem atât de ușor persoane, locuri, întâmplări cu un anumit miros, pe care e suficient să îl simțim pentru ca toate amintirile, emoțiile ori trăirile asociate să devină de nestăvilit.

Raluca Vasile este un maestru al simțurilor. Este unul dintre parfumierii de elită ai International Perfume Foundation, nominalizată, anul acesta, în top 5 parfumieri mondiali, singurul parfumier român certificat internațional care urmează New Luxury Code și Standardele International Perfume Foundation. Însă experiențele pe care le propune Raluca sunt complete și multisenzoriale, modelul ei de lucru fiind un catalizator holistic al sănătății mentale, fizice și spirituale.

Despre parfum, miros și simțuri, despre profesia de parfumier, considerată o artă cu secrete sacre, dar și despre importanța mirosului în atingerea stării de bine am vorbit zilele trecute cu Raluca Vasile, parfumier și Aromaterapeut clinician, Holistic Wellbeing Coach, Consultant de Business.

Discuția noastră s-a materializat într-un nou interviu special cu oameni speciali din seria Work Life Choices, un proiect susținut de Ascendis și Revista Cariere.

Care este, de fapt, adevărata putere a unui parfum?

Parfumul este propria poveste de viață. Fiecare alegere în materie de parfum pe care o facem exprimă inconștient adn-ul, momentele importante, amintirile și trăirile noastre interioare. Parfumul este despre echilibrul interior, despre forță și trăire interioară, o alchimie unică între ce trăim pe interior și starea pe care o transmitem către exterior. Adevărata putere a unui parfum este că îți poate schimba starea în bine instant, te poate teleporta cu un simplu puf într-un timp și spațiu sublim, inspirațional, de vibrație înaltă.

Tu cum și de ce ai devenit parfumier? Cine sau ce ți-a determinat această alegere?

Cred că mereu am avut această vocație și simț olfactiv aparte, dar mi se părea o lume inaccesibilă, pentru că parfumierii au ceva regal în ei, sunt aristocrați și au o lume a lor, inaccesibilă pentru restul lumii. Cred că a venit odată cu maturitatea și acceptarea, dar și cu o curiozitate și multe încercări, cu o perseverență tenace, mult mult trial & error. Mereu am ales parfumurile rare, care sunt și mai scumpe și vârf de linie, edițiile limitate. Până am înțeles că mereu am simțit ingredientul și acel je ne se qui din spatele oricărui parfum. Și a venit și ziua când am fost acceptată la o școală de prestigiu în parfumeria naturală și să am ca mentor un pionier regal în parfumerie rară.

Citește articolul integral pe Revista CARIERE.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top