Now Reading
Placinta cu branza si zmeura

Placinta cu branza si zmeura

Revista Psychologies

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 varf de sare
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar

Pentru umplutura:

  • 6 foi de gelatina
  • 2 galbenusuri
  • 200 g faina
  • 75 g zahar
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 2 lingurite de coaja rasa de portocala
  • 150 ml vin alb
  • 200 g smantana
  • 400 g zmeura sau dulceata de zmeura
  • putin zahar brun

Preparare:

Faina, zaharul, untul si oul, precum si 30 ml de apa se amesteca pana cand se obtine o coca pastoasa. Se lasa la dospit 30 minute, apoi se da la cuptor.

Intre timp, se amesteca ingredientele pentru umplutura.

Se scoate aluatul de la cuptor, se adauga zmeura (sau dulceata), apoi se toarna umplutura si se coace la foc mic, 20-25 minute, pana cand prinde o crusta aurie.

Pont: In loc de zmeura, se pot folosi alte fructe de padure: coacaze, mure, afine etc.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top