Now Reading
5 moduri de a trata ciuperca unghiei

5 moduri de a trata ciuperca unghiei

Revista Psychologies
5-moduri-de-a-trata-ciuperca-unghiei

Ciuperca unghiilor este o problemă comună, dar extrem de frustrantă.

Ceea ce la început poate părea ca o mică pată albă sau galbenă poate deveni atât de repede ceva care afectează întreaga unghie, făcând-o inestetică, dar mai ales dureroasă. Imediat ce ești conștient că ai o infecție la unghie, ești în căutare de cel mai bun tratament pentru ciuperca unghiei și este absolut normal să faci acest lucru.

Ciuperca unghiilor poate afecta uneori unghiile de la mâini, dar cel mai frecvent sunt afectate cele de la picioare. Din păcate, aceasta poate recidiva destul de rapid, mai ales dacă igiena nu este corespunzătoare sau există o afecțiune a pielii, cum ar fi psoriazisul.

De asemenea, un sistem imunitar slăbit poate crește probabilitatea infecțiilor. Însă, ca orice altă afecțiune, cu cât iei măsuri mai devreme, cu atât mai bine!

Astfel, poți opta pentru un tratament natural împotriva ciupercii unghiilor pentru a rezolva problema fără substanțe chimice sau medicamente. Iată 7 dintre cele mai bune remedii naturale.

1. Oțet alb

Oțetul alb, cunoscut și sub numele de acid acetic, poate ajuta la eliminarea ciupercilor atunci când este diluat în apă călduță. Aciditatea oțetului ajută la eliminarea unei infecții fungice a unghiilor de la picioare sau mâini.

2. Listerine și oțet alb

Timolul și mentolul din Listerine se evaporă rapid și provoacă deshidratarea ciupercii superficiale care infectează placa unghiei degetelor. Se recomandă să înmoi unghiile timp de 15-20 de minute, 3-4 zile pe săptămână.

3. Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un remediu popular pentru multe infecții ale pielii, inclusiv infecții fungice. Aplică câteva picături de ulei pe unghiile de la picioare sau mâini de două ori pe zi sau amestecă câteva picături de ulei cu puțină apă și înmoaie întregul picior sau întreaga mână în compoziție.

4. Ceaiul Pau D’arco

Pau d’arco este scoarța unui copac sud-american. Acesta poate funcționa la fel de eficient ca și medicamentele antifungice prescrise dacă îți înmoi mâinile sau picioarele în ceai timp de 20 de minute, de două ori pe zi.

5. Ulei de oregano

Uleiul de oregano conține timol. Conform unei studiu, timolul are proprietăți antifungice și antibacteriene.

Pentru a trata ciuperca unghiei, aplică ulei de oregano pe unghia afectată de două ori pe zi cu un tampon de bumbac. Unii aleg să utilizeze uleiul de oregano și uleiul de arbore de ceai împreună.

Ambele produse sunt puternice și pot provoca iritații sau reacții alergice. Combinarea acestora poate crește acest risc. Așadar, utilizează cu precauție și testează pe o parte a unghiei pentru a preveni orice reacție alergică.

6. Usturoiul

S-a constatat că usturoiul are unele capacități antifungice și antimicrobiene.

Poți trata ciuperca unghiilor cu usturoi, plasând căței de usturoi tăiați sau zdrobiți pe zona afectată timp de 30 de minute pe zi.

O soluție mai eficientă și mai puțin mirositoare este să iei capsule de usturoi. Desigur, trebuie să le administrezi conform instrucțiunilor producătorului.

7. Extractul din frunze de măslin

Există o substanță activă din extractul de frunze de măslin, oleuropeina, care are proprietăți antifungice, antimicrobiene și de stimulare a sistemului imunitar.

Poți aplica unguent din frunze de măslin direct pe ciuperca unghiilor sau poți opta să iei sub formă de pastile.

Conform unei analize, este mai eficient să administrezi până la trei capsule din frunze de măslin decât să folosești unguentul din frunze de măslin în tratarea ciupercii unghiilor. Este recomandat, de asemenea, să consumi multă apă pe tot parcursul acestui tratament.

Ajustează-ți dieta

Legătura dintre dietă și sănătate este evidentă: cu cât alimentele pe care le consumi sunt mai sănătoase, cu atât are mai multe șanse corpul tău de a lupta împotriva unor afecțiuni precum ciuperca unghiilor.

Oferă corpului tău nutrienții de care are nevoie consumând:

  • iaurt bogat în probiotice;
  • suficiente proteine ​​pentru a susține regenerarea unghiilor;
  • suficient fier pentru a preveni unghiile casante;
  • o dietă bogată în acizi grași esențiali;
  • alimente bogate în calciu și vitamina D , cum ar fi produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Pe scurt

Există mulți factori care intră în joc atunci când se tratează ciuperca unghiilor, cum ar fi severitatea infecției și sănătatea generală.

Desigur că remediile la domiciliu pot lua mai mult timp în eliminarea ciupercii unghiilor decât medicamentele eliberate pe bază de rețetă. Este posibil să nu vezi rezultate timp de câteva luni, dar cu răbdare și cu o igienă corespunzătoare ciuperca de la unghii poate fi înlăturată.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top