Now Reading
Starea de bine, feminitatea și rochia elegantă

Starea de bine, feminitatea și rochia elegantă

Revista Psychologies
starea-de-bine-feminitatea-și-rochia-elegantă

Starea de bine a unei femei este după cum ea se simte interior- exterior, iar cele două se influențează reciproc. Aceasta pentru că o femeie se simte feminină când e iubită, apreciată, puternică, încrezătoare și autentică.

Pe de altă parte, din exterior, ținuta o ajută să se simtă astfel pentru că o rochie potrivită îi evidențiază toate acele caracteristici fine, feminine. Și nu spunem frumoasă, pentru că femeia, prin natura ei, este întotdeauna frumoasă.

O ținută feminină va amplifica starea de putere, de atitudine care îi spune că poate fi orice  își dorește să fie. În continuare, vă descriem cum rochii de seară elegante, și nu numai, pot influența starea de bine și percepția asupra feminității.

Tot procesul de a îmbrăca o rochie de seară este ca un ritual al transformării

Simplul act al îmbrăcării unei rochii de seară este ca un ritual. Femeia devine conștientă de corpul ei, de cum stau hainele zilnice pe ea.

Pornește de la o ținută oarecare și, prin alegerea unei rochii potrivite, se transformă ca într-un proces de metamorfoză. Această conștientizare o poate face atentă că poate schimba orice aspect al vieții sale printr-un act conștient.

Este un moment în care devine conștientă de feminitatea corpului ei

Femeia modernă tinde să alunece într-o rutină perpetuă în ceea ce face și ceea ce îmbracă. Cumpărături, copii, familie, toate activitățile zilnice se îndreaptă spre o femeie activă care se pretează la haine comode, ușor de îmbrăcat și în care să se simtă lejer.

Când alege sau are nevoie să îmbrace rochii de ocazie, o femeie schimbă confortul pe feminitate. Devine conștientă că dorește să sublinieze feminitatea și alege ținute diafane care să evidențieze tocmai această latură, de fapt, definitorie pentru ea.

Și apoi, intervine, din nou pasul 1, ritualul, ca proces al conștientizării.

O rochie elegantă schimbă atitudinea dinspre exterior spre interior

Ați văzut, dragi doamne, că odată ce ați îmbrăcat o rochie senzuală vi se spune că v-ați transformat? Aceasta pentru că, pe de o parte vă schimbați voi percepția asupra voastră și se schimbă atitudinea. Gospodina devine divă, iar aceasta dă un sentiment de putere. Un alt fel de putere, conferit de feminitate și senzualitatea formei, a mișcării, a eleganței.

Pe de altă parte, percepția celorlalți se schimbă. Și pentru că vă spun acest lucru, vă reîntăriți încrederea în propria feminitate, în atitudinea  voastră și chiar în puterea personală.

Iar acest proces de conformare din interior, apoi dinspre  exterior, schimbă obiceiuri, dorindu-vă să fiți mai des feminină, dându-vă o stare de bine și un fel de a spune „sunt eu, o altă latură a mea”. Iar în timp, obiceiul devine atitudine și feminitatea autentică iese la  lumină.

Și când interior – exterior se aliniază, e starea de bine. Acea stare de bine care conferă putere.

Așadar, dragi doamne, nu vă refuzați eleganța și senzualitatea unei rochii. Purtate în mod  repetat pot sublinia o altă latură a voastră, aceea pe care o ascundeți în rolul de mamă, soție, profesionist. Rochiile elegante vă reamintesc că înainte de toate sunteți femeie.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top