Now Reading
Psihologia culorilor în viața noastră

Psihologia culorilor în viața noastră

izabella-cete
psihologia-culorilor-în-viața-noastră

Există două culori principale, care se găsesc peste tot. Mai mult decât atât, ele sunt și terapeutice.

Acestea sunt verdele și albastrul, primele culori care apar în orice peisaj. Oriunde ne uităm vedem măcar un pic de verde sau albastru. Chiar și acum toamna, găsim aceste două culori în natură, în fiecare zi. Dacă nu le găsim, e musai să le adăugăm noi în orice element pe care îl purtăm sau care ne înconjoară.

De ce este indicat acest lucru? Pentru că aceste două culori sunt cele mai benefice culori pentru om. Cu ele ne-am născut, ele există încă de la începutul începutului. Este în natura umană și chiar suntem alcătuiți din aceste două culori. Da, avem în noi verde și albastru.

Culorile ne liniștesc mintea mai repede decât orice altceva. De fiecare dată când cineva se simte rău, agitat, anxios, temător are nevoie să iasă din încăpere. Omul are nevoie de aer în anumite momente stresante. De fapt, are nevoie de verde și albastru, care înseamnă o multitudine de elemente.

Verdele este sănătate, vitalitate, este sentimentul de viu. Dacă închizi ochii și te imaginezi pe o pajiște verde sau pe munte, înconjurat de păduri verzi, cât vezi cu ochii (minții), cum te simți? Ce emoție experimentezi? Oare de ce suntem mai fericiți și zâmbitori vara decât iarna? Pentru că vara avem mult verde, spațiu, libertate, viață. Cel puțin, asta am observat la mine.

Albastrul înseamnă puritate, liniște, energie, aer. Cerul, marea sau orice vezi tu acum, îți dau senzația de calm și ușurință. Vedem cerul în fiecare zi, care este primul element de liniștire. În același timp simbolizează libertatea, care ne dă energie și aripi.

Aceste două culori principale, ne pot schimba starea de spirit doar într-o secundă. Ne pot îmbunătăți mintea și sistemul nervos. Chiar dacă toamna, iarna nu avem la fel de mult din ele, vă îndemn să vă îmbrăcați mai colorat. Haideți să scoatem culorile din dulap și să le aducem înapoi în centrul atenției.

Nu are importanță ce vârstă ai, poartă ceva verde sau albastru și vezi ce efect are asupra ta. Plus un zâmbet.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top