Now Reading
Activități în grădină, pentru eliberarea stresului pe timp de vară

Activități în grădină, pentru eliberarea stresului pe timp de vară

Revista Psychologies
activități-în-grădină-pentru-eliberarea-stresului-pe-timp-de-vară

Încă ne putem bucura de vară și de serile calde, petrecând cât mai mult timp în  aer liber, până ce sezonul rece ne va obliga să rămânem în case. Astfel că poate, ești în căutare de activități pe care să le faci în propria ta grădină. 

Chiar și atunci când ai impresia că timpul nu mai este suficient pentru a te relaxa, nu uita că acest lucru îți aduce doar beneficii. 

Viața nu este doar despre a munci, a avea grijă de copii și a fii mereu în acțiune ci și despre a ne bucura de momentele de relaxare și de activități care îți fac plăcere. 

Iată, așadar câteva idei din care să te inspiri. 

Montează un hamac

Dacă încă nu ai făcut asta, până acum este timpul să o faci, căci un hamac îți va prinde bine chiar și zilele de toamnă călduțe. Un hamac este cu siguranță o activitate care îți va relaxa atât corpul cât și mintea. 

În plus se potrivește la orice vârstă și poate fi folosit chiar și de către copii. 

Lucrează în grădină

Lucratul în grădina a fost dintotdeauna o activitate specifică verii, însă acum poate fi dusă la nivel de activitate care te relaxează și te scapă de stres. Împământarea, fie prin a umbla desculț fie prin a sta cu mâinile în pâmânt în timp ce îl lucrezi, are foarte multe beneficii asupra psihicului. 

Nu contează cât de mare sau de mică este grădina ta, cu siguranță poți găsi ceva de făcut, care să te facă să îți iei gândul de la grijile zilnice.  Poți inclusiv să cauți obiecte de decor pentru grădina ta, pe care să le așezi în locurile tale preferate din grădină. 

Mânâncă în grădină

Mâncatul este o activitate care ne relaxează de la sine, pe moment inducând foarte multă dopamină. Pentru a te bucura și mai mult de acest moment pregătește ceva delicios, așează o masă confortabilă sau un picnic pentru tine și cei dragi și lasă toate gândurile să zboare. Bucură-te de moment! 

Artă în grădină

Terapia prin artă se practică inclusiv în sesiunile terapeutilor și îți aduce extrem de multă relaxare dar și mesaje de la subconștientul tău sau chiar rezultate spectaculoase. 

Fie că alegi să pictezi, să cânți la un instrument, să coși sau să îmbini cusutul cu pictatul prin goblenurile cu diamante de pe HappyArt.ro, vei avea parte de momente cu adevărat relaxate și pline de magie. 

Dansează

Dansul eliberează corpul și mintea de tot stresul acumulat și ne induce o stare de bine instantanee. Pune-ți muzica preferată, îmbracă-te lejer, scoate-ți papucii, pornește muzica și lasă-te în voia muzicii. Te vei simți cu totul diferit. 

Practică yoga sau sport

Sportul are beneficii uimitoare pentru corp și minte iar dacă îl combini cu aer liber și un peisaj natural, efectul său se va dubla. Fie că alegi să faci exerciții ușoare, fie că vrei să faci yoga, te vei bucura de o schimbare a stării tale, încă de la primele mișcări. 

Creează-ți un spațiu confortabil în grădină, folosește-te de pături sau de saltea de yoga și pune o muzica care să te facă să te relaxezi și mai mult. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top