Now Reading
Cum sa scapi de o conversatie sacaitoare

Cum sa scapi de o conversatie sacaitoare

Revista Psychologies

Oricat de dragut ar fi sa socializezi si oricat ai fi indemnat sa fii mai deschis catre conversatiile spontane, persoanele care se baga in seama urmarind o conversatie impotriva vointei tale, sunt de-a dreptul agasante. Iata ce sa faci cand esti sub asediu.

 

Spune adevarul. In primul rand, pentru binele tau personal, limiteaza-te la subiecte pe care le poti dezbate public, in putine propozitii si care nu tin de intimitatea ta.

Ai grija sa faci acest lucru chiar si atunci cand vecina de la etajul doi care stie tot ce se intampla pe scara te intampina taman dupa o cearta cu iubitul.

Chiar daca esti emotional instabila fugi in zona de siguranta unde poti suna o prietena. Daca insa vrei sa ii dai un raspuns incearca sa restrictionezi detaliile dar fara sa minti.

Fictiunea te va prinde din urma la urmatoarea intalnire, cand deja nu-ti vei mai aminti tot folclorul imaginat atunci.

 

Analizeaza ce anume te deranjeaza la intrebare. Anumite persoane pot atinge un nerv fara intentie.

O simpla intrebare pusa din curtoazie poate face referire la un subiect sensibil pentru tine, iar tu, analizand acest aspect poti sa iti intelegi anumite griji sau nesigurante.

O intrebare referitoare la studii de exemplu, daca acestea sunt neterminate, poate atrage un astfel de sentiment.

 

Exerseaza raspunsuri standard. Daca anumite intrebari se repeta, venind din mai multe directii si asaltandu-te, gaseste un raspuns care iti este confortabil pentru a-l reproduce in variate situatii.

De ce esti single, de exemplu, poate fi o intrebare de-a dreptul sacaitoare. Gaseste un raspuns care nu atrage dupa sine alte curiozitati.

 

Schimba locul/ schimba subiectul. In cazul in care aranjarea persoanelor la o masa festiva te plaseaza langa matusa cu 50 de intrebari pe minut, cere sa fii plasata la masa copiilor daca nu exista alternativa.

La o petrecere este mai simplu sa eviti o persoana daca intrebarile acesteia devin prea personale, intrand in vorba cu altcineva sau departandu-te invocand un raspuns oarecare.

Iar daca esti blocat langa bagaciosul in cauza, schimba subiectul cat de abil poti.

 

Spune-i ca te deranjeaza. De prea multe ori tinem cont de parerea si sentimentele altora in detrimentul propriei persoane.

Nimeni nu spune ca trebuie sa fim rautaciosi sau duri, dar putem gasi o cale asertiva prin care sa comunicam ca anumite intrebari sunt prea personale.

In cele din urma, o persoana echilibrata poate intelege ca a pus o intrebare deranjanta si se poate corecta.

Fie iti va aprecia sinceritatea si respecta nevoia de limite, fie se va supara…dar rezultatul ramane unul bun.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top