Now Reading
5 motive pentru a înlocui ochelarii cu lentilele de contact

5 motive pentru a înlocui ochelarii cu lentilele de contact

Revista Psychologies
5-motive-pentru-a-înlocui-ochelarii-cu-lentilele-de-contact

Te gândești să renunți la ochelarii de vedere în favoarea lentilelor de contact? Îmbunătățește-ți aspectul, vederea periferică și confortul cu lentile adecvate afecțiunii oculare și nevoilor ochilor tăi. Iată cinci motive care să te convingă să înlocuiești ramele de ochelari cu lentile de contact. 

De ce să înlocuiești ochelarii de vedere cu lentile de contact

Sunt disponibile multe tipuri de lentile de contact și acestea pot corecta majoritatea viciilor de refracție și alte probleme oftalmologice. Spre exemplu, achiziționează lentile de contact pentru astigmatism sau torice, care sunt concepute cu un design asferic pentru îmbunătățirea vederii persoanelor astigmatice. Mai mult, descoperă care sunt principalele avantaje ale lentilelor de contact. 

1. Oferă o vedere periferică optimă

Purtarea lentilelor de contact direct pe suprafața globului ocular îți permite să ai o vedere periferică superioară ochelarilor și un câmp vizual lărgit. În acest mod, brațele ramelor sau conturul lentilelor aeriene nu împiedică observarea tuturor detaliilor. Acesta este un mare avantaj pentru conducătorii auto sau pentru practicanții sporturilor, deoarece pot remarca mai ușor elemente aflate pe acostament, la marginea terenului etc. 

2. Elimină aberațiile de imagine în cazul dioptriilor mari

În cazul lentilelor aeriene prescrise pentru afecțiunile oculare severe, pot apărea aberații de imagine. Distorsiunile pot fi eliminate dacă sunt utilizate lentile de contact corespunzătoare. Mai mult, acestea sunt recomandate pentru corectarea anizometropiei, adică atunci când sunt diferențe mari între puterea de refracție a celor doi ochi (diferențe de peste două dioptrii).

3. Reprezintă soluția estetică ideală

De cele mai multe ori, lentilele de contact nu se observă pe suprafața ochilor și îți oferă un aspect natural. Dacă îți găsești greu o ramă sau pur și simplu nu-ți place cum arăți cu ochelari, înlocuiește-i cu lentile de contact. În plus, machiajul ochilor poate fi observat cu ușurință sau culoarea irisului este pusă în evidență astfel. De asemenea, poți opta pentru o pereche colorată, care să-ți modifice nuanța ochilor și să-ți permită să faci o schimbare de look subtilă sau îndrăzneață.

4. Pot fi purtate cu ochelari de soare sau de protecție

În zilele însorite, purtarea ochelarilor de soare este imperioasă, în special pentru persoanele cu ochi sensibili. O pereche simplă nu te ajută să vezi suficient de bine, iar una cu dioptrii poate reprezenta un cost suplimentar destul de mare. În schimb, lentilele de contact pot fi purtate fără probleme cu orice ramă cu protecție împotriva razelor soarelui și, astfel, te bucuri de o vedere perfectă. Mai mult, acestea pot fi utilizate împreună cu ochelari de protecție necesari la muncă sau când practici diferite sporturi. 

5. Nu se aburesc și nu se udă

Un alt avantaj față de ochelarii de vedere este comoditatea. Lentilele de contact nu trebuie șterse pe parcursul zilei, nu se stropesc când sunt condiții meteo neprielnice și nu se aburesc când intri într-o încăpere mai călduroasă sau când porți mască. Pe de altă parte, ține cont că acestea trebuie igienizate cu soluție adecvată înainte și după ce le aplici pe suprafața oculară. 

Dacă vrei să beneficiezi de un confort ocular sporit și de o vedere optimă, programează-te la un consult oftalmologic și optează pentru lentile de contact. Renunță definitiv sau parțial la ochelarii de vedere și respectă recomandările medicului specialist. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top