Now Reading
ADAPTOGENII, aliaţii naturii noastre

ADAPTOGENII, aliaţii naturii noastre

Revista Psychologies
adaptogenii-aliaţii-naturii-noastre

Suntem într-o continuă agitație, încercăm să ținem sub control stresul, în timp ce ne dorim să evoluăm și să avem un stil de viață echilibrat. De cele mai multe ori pare imposibil să atingem echilibrul mult dorit.

Din ce în ce mai mulţi oameni caută modalităţi de gestionare a stresului. Exerciţiile fizice regulate, somnul corespunzător, o dietă echilibrată şi eliminarea obiceiurilor nesănătoase, sunt căi de îmbunătăţire a calităţii vieţii. Prin intermediul lor, corpul şi mintea pot fi protejate de efectele negative ale stresului.

Pe lângă aceste activităţi, pentru protecție și creşterea stării generale de bine și sănătate există anumite plante medicinale denumite sugestiv: adaptogeni.

DESPRE ADAPTOGENI

Aşa cum le spune şi numele, adaptogenii sunt plante care ajută corpul să se adapteze la mediu. De mii de ani au fost folosiţi pentru protejarea corpului în situaţiile stresante. Încorporarea adaptogenilor în rutina zilnică este o modalitate uşoară de combatere a efectelor negative cauzate de stres. De asemenea, adaptogenii sunt alegerile potrivite şi pentru îmbunătăţirea imunităţii organismului. Ei ne ajută să avem o minte calmă în timp ce-i oferă corpului energia echilibrată de care are nevoie, fără să îl stimulăm.

Adaptogenii sunt consideraţi „plante inteligente”, fiind preţuiţi pentru abilitatea lor de a ajuta corpul să contracareze stresul. Totodată, sunt recunoscuţi pentru faptul că pot readuce organismul în starea sa naturală de echilibru.

Imaginează-ţi că începi un job nou sau că ești copleșită de diverse probleme. În astfel de momente te simţi singură, emoţionată, iar după o perioadă de timp poţi cădea în depresie și anxietate. Apoi, din întâmplare, te întâlneşti cu un vechi prieten şi începi să te simţi din nou bine, să ai senzaţia că te afli din nou acasă. Gândeşte-te la adaptogeni ca la prietenii care îţi creează un sentiment de bine.

3 ADAPTOGENI ESENȚIALI

Tulsi – „Regina plantelor medicinale ayurvedice”

Denumit Busuioc sfânt, Tulsi este considerată planta stării de bine. Îmbunătățește starea de spirit, ajută la liniștirea sistemului nervos și sprijină majoritatea sistemelor esențiale ale organismului.

Ashwagandha – „Ginseng indian”

Ashwagandha revitalizează şi îmbunătăţeşte răspunsul natural al corpului la stres şi sprijină funcţionarea sistemului imunitar.

Brahmi Gotu Kola – „Planta creierului și a sistemului nervos”

Brahmi Gotu Kola sprijină funcţiile cognitive, claritatea mentală, concentrarea, promovează mintea calmă, echilibrată, ne ajută să dormim bine şi îmbunătățește memoria.

Află tot ce trebuie să ştii despre adaptogeni, pentru a-ţi creşte vitalitatea şi energia!

Toate produsele ORGANIC INDIA conţin plante medicinale pure, integrale şi 100% Certificate Organic. Nu se folosesc pesticide sau fertilizatori sintetici în niciun stadiu al producţiei. Alegând ORGANIC INDIA participaţi activ la misiunea noastră de a crea un mediu înconjurător sustenabil!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top